Nemzetközi szereplési lehetőséget is biztosítva érkezik Magyarország első 3v3 bajnoksága

Nemzetközi szereplési lehetőséget is biztosítva érkezik Magyarország első 3v3 bajnoksága

Bárki nevezhet a nemzetközi trendeket követve 3v3 formátumra váltó Dribble Hungary versenyére.

Nyáron a 6. szezonja ért véget a magyar játékosoknak hazai versenyzési lehetőséget biztosító Dribble Hungary 2v2 bajnokságnak, a 7. szezon helyett azonban valami újjal készülnek a szervezők kis hazánk közösségének: a legtöbb nemzetközi bajnokság mintájára ugyanis a hazai bajnokság is háromfős csapatoknak biztosít majd versenylehetőséget.

A megmérettetés alapjaiban hasonlít majd a korábbi 2v2 ligához, azaz két osztályban 8-8 csapat küzdhet meg egymással. Minden csapat hétvégente egy mérkőzést játszik, a menetrend során pedig az összes ellenfelével megmérkőzik. A bajnokság végén pedig az adott osztálytól függően alakul ki a végeredmény.

A második osztályban a tervek szerint az első és második helyezett tovább jut az osztályozós mérkőzésekre, ahol az első osztály 7. vagy 8. helyezett csapatával mérkőznek meg egy ki-ki mérkőzésen: a győztes feljut az élvonalba, míg a vesztes a következő szezont a másodosztályban kezdi meg. Ezenkívül a 3. és 4. helyezett csapatok bennmaradnak a másodosztályban a következő szezonra, míg az utolsó 4 helyen végzett csapat búcsúzik, és a következő szezonbeli szereplést selejtezőn kell majd kivívnia.

Az élvonalban az 1. és 2. helyezett csapat automatikusan biztosítja férőhelyét egy offline döntőre, hozzájuk pedig a 3-6. helyen végzett csapatok között lebonyolított rájátszás két legjobb csapata csatlakozik. Ez a négy csapat végül a budapesti EastsideRed Stúdióban megrendezett LAN döntőben küzd meg egymással,. A bajnoki cím pedig nemcsak a trófeával és az aranyéremmel kecsegtet: a győztes trió ugyanis részt vehet a CER (Central Europe Rocket, korábbi nevén RLCE) által szervezett Champions League tornáján, amelynek az offline döntője ráadásul vagy Budapesten vagy Varsóban lenne. Hazánk két csapatot is delegálhat a tornára; a másik csapat egy selejtezőn keresztül vehet részt a 2. számú csapatként.

Izgalmas mérkőzéseknek lehettek szemtanúi a legutóbbi szezon LAN-döntőjének nézői

Az első szezon elindulásához viszont fel kell tölteni az osztályokat. Ehhez 4 selejtező áll a csapatok rendelkezésére. A selejtezők a következő időpontokban lesznek:

  • augusztus 24. (szombat) 14:00
  • augusztus 28. (szerda) 17:00
  • augusztus 31. (szombat) 14:00
  • szeptember 7. (szombat) 14:00

A selejtezők 1. és 2. helyezett csapatai az Elite Divisionbe, a 3. és 4. helyezett csapatai a Pro Divisionbe juthatnak be. Ha egy csapat az utóbbi helyezések valamelyikén végez, még nem feltétlenül kell az élvonalba jutási reményeiket temetni, hiszen egy csapat akár 3 selejtezőn is indulhat. A Pro Division viszont csak akkor kerül megrendezésre, ha minden selejtezőn legalább 10-12 csapat indul.

A bajnokság mérkőzései a Dribble Hungary Twitch-csatornáján élőben lesznek közvetítve, ahol a szervezők augusztus 16.-án, pénteken 19:00-kor egy élő közvetítés keretein belül ismertetik részletesebben a változásokat, illetve válaszolnak az esetlegesen felmerülő kérdésekre.

Amennyiben szívesen megmutatnád csapatoddal, hogy mire is vagytok képesek, a bajnokság Smash.gg oldalán le is adhatod nevezésedet. A szabályzat elolvasását követően pedig sok sikert a megmérettetésen!

Ti indultok majd a bajnokságon? Oszd meg velünk hozzászólásban!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!