Öveket becsatolni - Szeptemberben ismét jön a V4 Future Sports Festival

Öveket becsatolni - Szeptemberben ismét jön a V4 Future Sports Festival

Tavaly a V4 Future Sports Festival volt a legnagyobb e-sport rendezvény a régióban, idén a szervezők ismét belevágnak.

Itt a jó hír, miszerint az Esportmilla idén is megrendezi V4 Future Sports Fesztivált. A továbbiakban az eseményről kiadott sajtóközleményből fogunk idézni.

"Szeptember 21. és 22. között ismét az e-sportoké lesz a főszerep, hiszen újra Budapest ad otthont a V4 országok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) világszínvonalú, nemzetközi e-sporteseményének. Az Egymillióan a magyar esportért Egyesület (Esportmilla) szervezésében megvalósuló tornán az idei évben 350.000 eurót, átszámítva több mint 110 millió forintot osztanak ki a legjobbak között."

A nyereményalap tehát idén is tetszetős, a kérdés már csak az, hogy milyen játékok kerülnek terítékre, illetve mi mekkora szeletet kap.

"A selejtezőkből bejutott csapatok és versenyzők ezúttal olyan játékokban mérik össze tudásukat, mint a Counter- Strike: Global Offensive, vagy az elmúlt év legnépszerűbb Battle Royale játéka, a közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite. CS:GO játékban a selejtezőkre az ESL oldalán már jelentkezhetnek a csapatok, míg a Fortnite verseny selejtezőire a nevezés augusztus 15-től indul."

Ahogy az várható volt, a CS:GO marad a terítéken, hiszen tavaly is ez volt a legnépszerűbb műsorszám. Reméljük idén is sikerül olyan kaliberű csapatokat elcsábítani, mint tavaly. Csak a nosztalgia miatt, álljon itt most Pasha döntő előtti buzdítása, ami azóta már igazi szállóigévé vált.

Viszont a Countre-Strike mellett a másik fő szám a Fortnite lesz, ami valljuk be, hogy nagyszerű döntés. Az Epic Games Battle Royale játéka tavaly minden rekordot megdöntött, ha pedig hinni lehet a statisztikáknak, akkor még most is 140 millió aktív játékosa van. Reméljük a magyar játékosok is megmutatják majd, hogy milyen fából faragták őket.

Persze az e-sport versenyek mellett még nagyon sok program várja majd a kilátogatókat. Ismét lesz Gaming Aréna, ahol a legfrissebb játékokat, hardvereket és technikai megoldásokat próbálhatjuk majd ki. Az pedig lehet, hogy a CS és a Fortnite kapja a hangsúlyt, de azért más versenyek is lesznek majd.

"Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is kiemelt díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken7, FIFA, NBA, valamint Gran Turismo) küzdhetnek a 20.000 euro összdíjazású versenyeken."

Ha pedig valaki a szakmai programokat hiányolná, annak sem kell csüggednie. Ahogy tavaly, ismét jön a V4 Future Sports Konferencia is.

Ha szeretnétek még többet megtudni a programokról, a jelentkezésekről vagy magáról a fesztiválról, akkor mindenképpen keressétek fel az esemény honlapját és ne feledjétek el követni azt a közösségi oldalakon is.

v4futuresports.eu

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!