Több száz CS:GO és Apex Legends csaló banki adatait lophatták el

Több száz CS:GO és Apex Legends csaló banki adatait lophatták el

A csalások mellé kémprogramok is települhettek, amik igen értékes adatokat bányásztak ki.

A Valve és a Respawn számára is komoly gondot okoznak a csalók, akikkel kapcsolatban néha úgy érezzük, hogy sikeresen veszik fel a kesztyűt, máskor szélmalom harcnak tűnik az egész. Most viszont több száz csaló járhatja meg nagyon csúnyán, ugyanis egy brit biztonság cég szerint személyes információkat, sőt banki adatokat lophattak tőlük. 

A Baldr névre hallgató kémprogram bankkártya, de még Amazon és Paypal adatokat is megszerezhetett azoktól, akik csalásokat töltöttek le az elmúlt hónapokban. Ezekkel egyrészt kereskedni lehet, másrészről pedig komoly összegekkel lehet megrövidíteni a tulajdonosokat.

De mégis hogy lehet egy ilyen csapdába beleszaladni? Kezdetben Youtube videók leírásában reklámoztak olyan oldalakat, ahol csalásokhoz lehet hozzájutni, de később előfordult Twitch-en, és különböző Discord szervereken is. A keresések csúcspontja valahol májusban tetőzött.

A Sophos kutatója (hálózati biztonságtechnikával és szoftverfejlesztéssel foglalkozik), Albert Zsigovits szerint a Baldr nevezetű kémprogram képes akár másodpercek alatt letölteni ezeket a privát adatokat a világ bármely pontjáról. Meg is mutatta, mely országokat érinti leginkább ez a probléma.

Jól látható, hogy USA, Oroszország, Brazília, és Indonézi a leginkább bajos terület, s körülbelül 600 főre lehet saccolni az érintettek számát.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!