Így is lehetne nerfelni a problémás lapokat!

Így is lehetne nerfelni a problémás lapokat!

Dr. Boomtól a Pocket Galaxyig jó néhány lap van, ami talán túl erős és nyugodtan kaphatna egy kis gyengítést.

Jesse Alexander, ismertebb nevén J_Alexander egy high Legend játékos, aki már többször osztott meg javaslatokat és ötleteket azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba kéne fejleszteni a Hearthstone-t. Emellett pakli guide-okkal is segíti a közösséget, továbbá streamelni is szokott, általában Rogue mérkőzéseket, így élőben is lehet követni az ismert kártyás gondolatmenetét. Ezúttal a nerfötleteit osztotta meg velünk, amik közül több is simán megállná a helyét, ha a Blizzard szeretné kicsit felrázni a metát.

Dr. Boom, Mad Genius

Szinte minden ellenfél ellen kötelező a kezdőkézben megtartani a Warrior egyetlen Standard Hero Cardját, mivel annyira erős a Battlecry képessége, a +7 armor is jól jön, sőt az új Hero Power is mérföldekkel jobb, mint az Armor Up!. Alexander szerint csak az kéne, hogy a +7 armort és a Blast Shieldet vegyék le a kártyáról, így megadná az esélyt a játék, hogy a Control Warriort elverjék az Aggro / gyorsabb Midrange deckek. Kétszer is meg kéne gondolni, hogy feláldozzuk-e a biztos "gyógyítást", a Rusholó Mechekért. Mások szerint a Battlecry effekt csak a kijátszás körében kezünkben lapuló Mechekre kéne, hogy hasson, de ez talán túlságosan is nagy gyengítés lenne.

Extra Arms

Buffolták, amire valljuk be szüksége is volt a lapnak, de ennek következtében talán túlságosan is erős lett az Extra Arms. Túlságosan megdobta a Priest early game-jét, ami eddig a Combo változatoknak az egyik nagy gyengesége volt. High Legendben brutálisan erős jelenleg a Combo Priest és ebben az Extra Armsnak óriási szerepe van. J_Alexander szerint az Extra Arms, vagy a More Arms! manaköltségét megemelhetnék 3 manára a Blizzard munkatársai. (Mivel a Blizzard tervezi a Divine Spirit átalakítását, így lehet az Extra Armst nyugodtan békén lehet majd hagyni a mostani formájában.)

Luna's Pocket Galaxy

Nagyon sokan panaszkodnak a Pocket Galaxyre, amit ötödik körben kézből, vagy a Tortollan Pilgrimből kisebb szerencsével simán megpörgethetünk a mostani metában. Vissza kéne állítani az eredeti 7 manára, utána lehet figyelni, hogy milyen számokat hoz a Legendary spell.

Mountain Giant / Conjurer's Calling

Ismét Mage. Ezúttal egy két lapos kombó verte ki sokaknál a biztosítékot. Már többen is javasolták, hogy emeljék meg a Mountain Giant manaköltségét 13-ra, ezzel kiküszöbölhető lenne, hogy Grave Horrorokat rollolna Jaina. Alexander azon is gondolkozott, hogy a Conjurer's Calling költségét kéne megnövelni 4 manára, így jelentősen lassítható lenne a MG + CC kombó.

Prismatic Lens

Az új Barnes, aminek a problémájáról már mi is írtunk korábban. A negyedik körben, ha sikerül a Tip the Scalesszel kombózni, akkor olyan boardot generálhat a Murloc Paladin, amikor újra sorra kerül, ami azonnal megnyeri a meccset. Ilyen highroll deckek ellen nem túl jó játszani, ezért a Lens nyugodtan kaphatna egy kisebb nerfet. Plusz egy, esetleg plusz két mana kifejezetten jót tenne a lapnak, mivel még mindig játszható lenne a Holy Wrath paklikban, miközben a Murloc Pala nem nyerne 67 %-ban egyetlen kártya miatt, amit csak elég megtartani a kezdőkézben, vagy felhúzni a negyedik körig.

Ti egyetértetek J_Alexander ötleteivel?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!