Kitűnő kezdés után rémálommá vált az ESEA Proving Grounds versenye a magyarok számára

Kitűnő kezdés után rémálommá vált az ESEA Proving Grounds versenye a magyarok számára

Óriásit küzdött a GAMERZONE az elődöntőben, a BP5 sajnos ezt nem tudta megtenni.

GAMERZONE már szombaton este, a Budapest Five tegnap délután kezdte meg szereplését az ESEA Season 32 Proving Grounds online 5000 dolláros versenyén, melyet az első helyezett zsebelhetett be. Tekintsük át részletesebben, mi is történt a két csapattal a tegnapi nap folyamán.

Kezdjük először is a GAMERZONE történetével, ami sokkalta egyszerűbb történet, mint a BP5 csapatáé. Tegnapi írásunkban már részletesen beszámoltunk a dán Lyngby Vikings csapata ellen zajló negyeddöntőről, ahol 2-1-re tudott győzni a magyar csapat, az elődöntőben pedig a norvég Apeks volt az ellenfelük. A pálya VETO-t követően az Apeks Overpass-t, míg a GZ Mirage-t választotta, a decider pálya pedig Train lett.

Overpass-on nem kezdett rosszul a GAMERZONE csapata, bár CT oldalról az első félidőt csupán 8-7-es részeredménnyel sikerült zárni, a norvégok pedig nem is hibáztak sokat a védekezésük során, hamar pontot tettek a pálya végére a 16-10-es végeredménnyel, jöhetett Mirage, ahol nagyszerű terror oldalt produkálva jól kezdett a GAMERZONE, az első félidőt követően hét körös volt a differencia, viszont brutális T oldalt produkált a norvég együttes is, de az utolsó pillanatban sikerült elkerülni az esetleg hosszabbítást, így 16-14-es eredménnyel sikerült kiegyenlíteni a BO3 szériában.

Train-en szintén egy 8-7-es félidőnek lehettünk szemtanúi, ezúttal viszont a norvégok javára. A második játékrészben nagyon elhúztak az Apeks játékosai, 14-8-ra is vezettek, ekkor viszont egy hatalmas hajrába kezdett a GZ, és feljöttek egészen 14-12-ig, ennél a pontnál becsúszott egy hiba, 15-14-nél pedig egy B támadást követően 3 embert is megöltek bentiről, azonban lapult egy negyedik norvég is ott, akire már nem számítottak, és a norvég triplájának köszönhetően egy 2v4 szituációt megnyervén 16-14-re megnyerték a mérkőzést.

Budapest Five csapatának és csodálatosan kezdődött a verseny. A negyeddöntőben a világranglista 80-ik helyezett csapatával, az orosz többségű Team Unique ellen játszottak, ráadásul pokolian jól. Train és Mirage-t követően a harmadik pályára már nem is volt szükség, hiszen Train-en 16-10-re, Mirage-on pedig 16-5-re diadalmaskodott a BP5 együttese.

Az elődöntőben viszont már nem volt rózsás a BP5 helyzete. Ellenfelük a svéd többségű pharsyde volt, akiknek két tagja is FACEIT eltiltásokkal rendelkezik, ráadásul többen jelezték már, hogy nem teljesen tiszta az, ahogy a svédek játszanak. Egy játékos akár ismerős is lehet azok számára, akik követték az MSI MGA versenyének nyílt kvalifikációját, hiszen ott mauw névre hallgató svéd játékosra is rengetegen panaszkodtak, az elődöntőben végül nem tudtak megjelenni, így akkor ezért juthatott be volna a zárt selejtezőbe a BP5 csapata.

A mostani mérkőzés a pharsyde ellen is eléggé döcögősen indult, bár az első két kört megnyerte a BP5, onnantól viszont elég nehéz dolga volt a magyar csapatnak. Bár az első pályát több hosszabb megszakítással végigjátszották gabesson-ék, az első pályán 16-5-ös vereséget szenvedték, a második pályán pedig pár kör után feladta a mérkőzést a Budapest Five.

Ekkor a Twitter-en indult egy fellángolás, hiszen mind gabesson, mind pedig kolor hangot adott annak, hogy hogyan lehetséges az, hogy más platformon kitiltással rendelkező játékos/játékosok szerepelhetnek egy 5000 dolláros ligában.

És ez még nem minden, hiszen a GAMERZONE-t legyőző norvég Apeks is folyamatosan kiállt és egyetértett a BP5 csapatával, ráadásul a döntőt már le sem akarták játszani a pharsyde ellen, mivel tudták, hogy mi lenne a sorsuk.

Az este folyamán pedig volt szerencsém beszélgetni a pharsyde egyik játékosával, név szerint mauw-val, aki állítása szerint a bizonyítékok azért tévesek, mert a GOTV demo nem teljesen mutatja meg a valóságot, továbbá azért kapott FACEIT eltiltást, mert az nVidia füstökkel kapcsolatos trükközését használta, míg társa, holmzy egy bizonyos "sparkles bug" használata miatt lett kitiltva. Mindenesetre sok megkérdőjelezendő jelenetet láthattak azok, akik tegnap este követték a mérkőzést.

Tovább fokozza az indulatokat az a tény, hogy a mélyen tisztelt ESEA úgy reklámozza magát, hogy érdemes befizetni hozzájuk, ha egy teljesen csalómentes környezetben szeretne játszani a játékos, hiszen állításuk szerint az ő AC szoftvere a legjobb, ennek ellenére több bizonyítékot is megtekintve továbbengedték a csapatot, és megnyerték a teljes versenyt. Elmondásuk szerint az Anti-Cheat-tel foglalkozó ESEA stáb kétszer is ellenőrizte a játékosokat, és mind a kétszer átmentek a teszten, nem találtak csalást.

Az este folyamán pedig egy olyan hangfelvétel is napvilágot látott, ahol holmzy éppen egy csalásokat értékesítővel beszélget. Ezt a beszélgetést az Apeks egyik játékosa osztotta meg a Twitter oldalán.

Szomorú és egyben felháborító lett a vége ennek az ESEA versenynek, reméljük az ESEA legközelebb jobban odafigyel az ilyesfajta incidensekre.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!