Ezek a csapatok kvalifikálták már magukat idei VB-re!

Ezek a csapatok kvalifikálták már magukat idei VB-re!

League of Legends - Észak-Amerikán kívül még el se kezdődött a rájátszás, pár egyesületnek viszont már bérelt helye van a következő Worldsön. 

Minden régióban véget ért az alapszakasz, már csak az igazi tűzijáték maradt hátra. Egyes csapatok kicsit nyugodtabban ülhetnek majd a számítógépek elé, mivel kvalifikálták már magukat a világbajnokságra, míg vannak olyan nagy nevek is, akiknek erre az elmúlt hétvégén az utolsó reményük is szertefoszlott. Ezen szervezetek listáját hoztuk most el nektek!

Akiknek októberben biztos szoríthatunk

LEC: G2 Esports

Az MSI-győztes alakulatot az idei VB fő favoritjának tartják. Azon kívül hogy jók, még azt is érdemes róluk elmondani, hogy Fortuna istennő kegyeltjei is, hiszen azzal hogy behúzták az első kiemelést, továbbá Origen augusztusra elfelejtett játszani, így ők lettek az elsők, akik bebiztosították helyüket az őszi világszemlén.

LCS: Team Liquid és Cloud9

Mindkét csapat a hétvégén nagy csatában kivívta az LCS fináléban való részvételüket. Ezzel egyúttal az Európába szóló repjegyüket is kiváltották (Mindkét párharcról írtunk meccsbeharangozót, melyek kimenetelét mind a szerkesztők nagy része, mind ti helyesen tippeltétek meg).

Külön érdekesség a Cloud9 kapcsán, hogy a Gauntlet 2015-ös bevezetése óta először nem kell ott még selejtezniük a világszínpadért. Amióta a harmadik nemzetközi képviseletet jelentő jogot a jelenlegi rendszer alapján lehet megszerezni, azóta mindig ők húzták be azt a mondhatni vigaszági bajnokságot, de most mások előtt is megnyílik a lehetőség.

LCK: Griffin

A koreai szupercsapat kisebb fölénnyel mint tavasszal, de ismét megszerezte az alapszakasz első helyet. Az ottani szabályok szerint ez egyből döntőt ér nekik, így legrosszabb esetben is ha szokásukhoz híven a finálét megint csak elbuknák, a pontjaik miatt utazhatnak az öreg kontinensre visszaállítani az országuk renoméját.

Akiket idén nélkülözni kényszerülünk

Koreánál maradva 2 nagyágyú végleg kiszállt a versenyből. Az egyik a Gen.G, mely szervezet égisze alatt 2 korábbi világbajnok (Cuvee és Ruler), valamint nyugaton is nagy népszerűségnek örvendő Peanut is versenyzett. Tavasszal még pöcegödörre emlékeztető állapotok uralkodtak náluk, viszont nyárra összekapták magukat. Végül 10-8-as mérleggel is, de épphogy lecsúsztak a playoffsról. A másik gárda pedig a KT Rolster, az SKT ősi riválisa. Ők egész évben alulteljesítettek, pedig olyan nevek szerepeltek a csapatban, mint a kétszeres LCK MVP Bdd vagy minden idők egyik legjobb felső ösvényese és lövésze, azaz Smeb, ill. Pray. Ha már KT, akkor nem mehetünk el szó nélkül az erdész mellett. Score volt azt utolsó aktív játékos, aki a koreai profi szcéna kezdeteitől fogva jelen volt. Fantasztikus játékos, csapattárs, tovább személyiség, aki bejelentette, hogy visszavonul és megkezdi kötelező katonai szolgálatát. Pályafutásáról egy rövid összefoglalót egyébként egyik rangsorunkban írtunk.

EU, ill. NA kapcsán illik megemlékeznünk a 2 nagyreményű, de csúfos kudarcot valló társaságról, akik nem mások, mint a Misfits Gaming és a 100 Thieves. Mindkét logót láttunk már a VB-n az elmúlt években, mégis olyan nagy tekintélyű veteránokkal sikerült tavaly erősíteniük, hogy a szurkolóik joggal reménykedhettek a történelmi sikerben. Tévedtek. Helyette jött a mélyrepülés, sőt idővel mindkét csapat inkább a cseréket próbálgatta.

Többiek

Szerdán az SKT-Afreeca Freecs összecsapással NA-n kívül is megkezdődnek a rájátszás küzdelmek, amely során a további kiadó helyek is fokozatosan kiosztásra kerülnek. Amint bővül a lista, természetesen azonnal beszámolunk róla. 

Ti kit szeretnétek mindenképp a világbajnoki mezőnyben látni?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: esports.xataka.com

Képek forrása: Riot Games, twitter & InvenGlobal

Kövess Minket!