Így csaltak le minket pofátlanul a hétvégén

A hétvégi ESEA verseny margójára.

Ugyan született már erről cikk, de most leírnám nektek, hogy belülről hogyan éltük meg a hétvégi incidenst. Akik követnek azok tudják, hogy elég hosszú sikertelen szérián vagyunk túl, és több cserén, közben heti 40-50 órát azzal töltünk közösen, hogy ebből kikerüljünk. Az elmúlt időszak szép reményekkel töltött el minket. Sikerült két kvalin is bejutnunk, habár az egyikről kitiltottak. Elvertük az Espada, a FATE, a Nexus és a Unique csapatát is. Ezek közül a Nexus-t kivéve 10, vagy az alá sikerült nyernünk. Ez már egy olyan szint, amit ha hozni tudunk stabilan, akkor HLTV-n állandó szereplők tudunk lenni hétről-hétre.

Eljött az ESEA Proving Grounds, ahol hét másik csapat mellett kellett küzdenünk. Első ellenfelünk a torna egyik legerősebbe a Unique volt, akit sikerült likvidálnunk 16-10, 16-5 arányban. Elégedettek voltunk, már amennyire ebben a szakmában az lehet az ember. Elérkeztünk a következő ellenfelünkhöz, más kvalikról ismertük már őket, egy bitang kis banda, nálunk a TEAM-RÁKOSI volt ilyen azt hiszem. Gyengébb játékosok wallhack, esetenként aimbot-tal. Azonnal óvtunk, aminek eredménye nem volt, tehát feladtuk a meccset. Természetesen elképesztően igazságtalannak érzi ezt belülről az ember a sok munka után amit beletett, mellé a tehetetlenség igazán jó kis kombinációt ad ki, nem mosolyogsz tőle. Úgy gondoltuk, hogy egy esély van arra, hogy ne mi húzzuk a rövidebbet, az pedig nem más, mintha botrányt csinálunk és márpedig nem vagyunk hajlandóak kiállni, és nem támogatjuk ezt a gusztustalanságot. Tévedtünk, ez sem ért semmit. Az utánunk lévő csapat is látva a példánkat hasonlóan tett, ennek sem volt semmi hatása.

Hogy történhet ez meg 2019-ben?

Az ESEA brand miatt. Nekik abból van a pénzük, hogy márpedig náluk nem lehet csalni. Az óvásunk úgy zajlott, hogy egy demót sem néztek meg (nem is teszik egy esetben sem), csak az Anti-cheat kliensen keresztül ellenőrizték őket, mert az a kliens szent, gyakorlatilag maga a cég, és ha az nem lát valamit, akkor az nem létezik. Na most ez mire jó? Az egyszerű játékos majd ezt elhiszi (a többség), a pénzt befizetik, a birodalom gyarapszik. Ha kiderülne, hogy márpedig az ő programjuk nem detektál bizonyos csalásokat, vagyis nem csak kiderülne, hanem el is ismernék nyilvánosan, akkor bizony az egésznek a presztízse hatalmasat esne a közönség előtt. Van egy mottójuk és kiállnak mellette, és nagy ívben tesznek rá, hogy az éppen aktuális 5000$-os ligájukat néhány pofátlan játékos viszi el wallhack-el vagy sem. Pont olyan helyzetben vagyunk, mi tier3-ban (vagy ilyen kis ligákon) játszó kispolgárok az ESEA szemében, mint a VALVE számára a matchmaking játékosok.

Nem igazán látok tanulságot a történetben, talán, ha elindítottunk egy mozgalmat és majd mindenki feladja a meccseit, amikor egyértelműen csalnak ellene, akkor arra majd jó lesz visszaemlékezni, hogy márpedig elkezdtük. Ez pedig elég sovány vigasz. Sajnos egy hazugságra épül a platform ami mellett kitartanak, hisz az élteti. Mégis lenne egy fontos gondolat a végére, ha esetleg indítanál egy platformot, amin azt hirdeted, hogy nem találkozhatnak csalással az emberek, akkor bizony az AC mellett manuális bannokkal is készülnöd kell majd. Szerencsétlen helyzet, de a CS-ben mindig előrébb jártak a csalások készítői, mint az AC készítői, elvileg ez a játék sajátossága, de ebbe nem mennék bele, mert egyáltalán nem értek hozzá és azokról a dolgokról órákon át tudok hazudozni.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!