Itt az új NVIDIA driver és vele a lag mentes játék!

Itt az új NVIDIA driver és vele a lag mentes játék!

Viszlát lag! Helló minden eddiginél gördülékenyebb játék!

Szinte napra pontosan egy hónapja kaptunk egy CS:GO frissítést, ami csakis technikai újdonságokat tartalmazott, például a szerver és a mi rendszerünk kommunikáció mértékének maximalizálása. A cél az volt, hogy a frissítés után megszűnjön létezni minden játékos legnagyobb ellensége, a lag. Sajnos ez nem igazán jött össze, de az új NVIDIA driver most kárpótol minket.

Azaz csak azokat, akiknek a zöldek egy VGA-ja dorombol a gépükben. Ők viszont valóban boldogok lehetnek, hiszen a tegnap reggel érkezett új driver frissítés valóban működni látszik. A videokártyánk beállításai között mostantól találhatunk egy Ultra-Low Latency módot, aminek értékét kedvünk szerint változtathatjuk és ahogy a nevében is benne van ultra-low-ra is állíthatjuk.

Lényege, hogy a videokártyánk eddig úgy működött, hogy mikor lerendelelt egyetlen képkockát, a beállításoktól függően, máris dolgozott a következő 1-3 frame, azaz képkocka megjelenítésén. Ebből adódóan volt nagyobb teher a VGA vállán, így alakult ki a késleltetés és a lag.

Az új frissítést követően ezt az előredolgozást beállíthatjuk 1-re, vagy ultre-low módban, akár 0-ra is, ami azt jelenti, hogy mostantól minden képkockát valós időben generál majd a VGA. Utóbbi beállítás eddig remek eredményekkel szolgál, az NVIDIA hivatalos számai szerint egy 60 fps-sel futó játék esetében akár 30%-os lag csökkenést is tapasztalhatunk.

Már a profik közül is van aki használja, a Lazarus játékosa, Jaccob "yay" Whiteaker szerint is sokkal simább, sokkal gördülékenyebb lesz a játék élmény, az új beállításokkal. Az AMD kártyák tulajdonosainak sajnos várniuk kell egy picit. Bár hasonló beállítási lehetőség a pirosaknál is létezik már hónapok óta, eddig csak az RX 5700-as kártyákon volt elérhető és ott is csak béta állapotban. Ugyanakkor meg lennék lepődve, ha rövid időn belül nem reagálna az AMD és ők is mindenki számára elérhetővé tennék az új beállításokat, amivel gyakorlatilag vége a lagnak. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!