Hat embert tartóztattak le az ausztrál hatóságok, megbundázott meccsek miatt

Hat embert tartóztattak le az ausztrál hatóságok, megbundázott meccsek miatt

Szegény ausztrál CS egyébként sem túl érős, hát még az ilyen botrányok terhe alatt.

Ez a hét úgy látszik a botrányokról szól. Pár napja számoltunk be Phantoml0rd még mindig folyamatban lévő harcáról a Twitch ellenében, most pedig itt a legújabb téma. Ausztráliában hat embert tartóztattak le a hatóságok, CS:GO meccsek megbundázása és fogadási csalás miatt.

A hatóságok elmondása szerint 2019 márciusa óta folytatnak nyomozásokat egy bizonyos CS:GO verseny kapcsán. A nyomozás során hat ember ellen adtak ki elfogatóparancsot, a napokban pedig mind a hat személyt elő is állították. A vádak szerint mindannyian szándékosan és előre kitervelt bundázásban és fogadási csalásokban vettek részt, amit a helyi törvények alapján akár 10 éves szabadságvesztéssel is büntethetnek.

"Az e-sport egy roppant feltörekvő iparág manapság, ezzel együtt pedig nőnek a különböző versenyekre való fogadási lehetőségek is. Fontos, hogy a rendőrség, a gaming és fogadási szervek, valamint minden hatóság együtt tudjon dolgozni a jövőben is, hogy minél hamarabb reagálni tudjunk a gyanús tevékenységekre." - nyilatkozta Neil Paterson, helyettes rendőrkapitány.

Az érintettek szabad lábon védekezhetnek, de az eljárás mindannyiuk ellen megindult. Természetesen részleteket nem árultak el a hatóságok, feltehetőleg, helyi versenyről vagy versenyekről van szó, kisebb, nemzetközi szinteken nem ismert játékosokkal. Az ausztrál Counter-Strike-nak és az ausztrál e-sportnak azonban így nagy érvágás egy ilyen botrány, hiszen egyébként sincsenek a világ e-sport hatalmai között, ha beszélhetünk egyáltalán ilyenről.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!