vS Standard meta jelentés: a legjobb deckek többségét elkerülték a nerfek

Nerfek előtti utolsó Standard meta jelentést dobta össze a ViciousSyndicate csapata.

Augusztus 26-án élesednek a frissen bejelentett nerfek, amik több meta decket is érintenek. Szerencsére a Saviors of Uldum legjobb paklijainak többsége átvészeli ezeket a nehéz időszakokat, mivel egyáltalán nem érintik őket a gyengítések.

A vS meta jelentését érdemes tanulmányozni, mivel több olyan deck is előkelő helyen található a Tier-listákon, amikkel a jövőben lehet nem találkozunk majd.

Népszerűség

A Mage-ek dominanciája egyre fokozódik, minden ötödik pakli már Jainához tartozik a Standard Ranked ladderen. A lista végén a Warlock és a Druid kullog és nagyon úgy tűnik, hogy érdemi változás eddig hős esetében sem várható. A Warlock már a Rise of Shadows alatt sem tudott labdába rúgni, ezért érdemes lenne elgondolkodnia a Blizzardnak, hogy mit is akarnak kezdeni Gul'dannal. Egyedül a Highlander Mage lépi át a 10 %-os határt, ha az egész laddert figyelembe vesszük, de fokozatosan tör fel a Highlander Hunter és még mindig tartja előkelő helyezését a Control Warrior.

Erősorrend

Az összes Rankon hat, Rank 5 és Legend között négy, Legenden belül ismét hat deck fért oda a Tier 1-be. A Combo Priest még mindig a legjobb választásnak tűnik, bár az érkező Extra Arms nerf keresztülhúzhatja Anduin számításait. Biztosan megérzi majd a plusz egy manás költséget a meta legerősebb paklija, mivel minden mana számít a meccsek korai szakaszában. A második helyen a Highlander Hunter tanyázik, ami drága és lassú, de megveri a lassú Warriorokat és a Combo Priesteket is, így az egyik legjobb választás lehet a nerfek élesedése után. Egyetlen lapja sem gyengül, bár a Tempo / Aggro Rogue még okozhat neki meglepetéseket. Amikkel teljesen értelmetlen számolni, azok a Quest paklik. Sem a Shaman, sem a Druid, sem a Paladin, sem a Rogue nem képes stabilan teljesíteni, ezért hiába kaptuk meg ingyen valamelyik Questet, még a legerősebb köré sem lehet jó decket építeni. 

Matchupok

A Murloc Paladin fieszta tovább folytatódhat, mivel a Prismatic Lens + Tip the Scales kombó fikarcnyit sem gyengült, érdemes lehet még az Aggro deckeket pörgetni, mivel a Highlander Hunter ellen ezek teljesítenek igazán jól. Az Aggro Warri, Aggro Rogue nem is túl drága, mellettük a Secret / Mech Huntert is ajánlott pörgetni. A Combo Priest, a Highlander Mage és a Big Spell Mage biztosan veszít előkelő helyezéséből, ha ezeket a paklikat részesítettük eddig előnyben, talán érdemes szétnézni más változatok után.

Összességében a Highlander Hunter, Secret / Mech Hunter, Aggro Warrior, Aggro / Tempo Rogue és a Murloc Paladin tűnik a legjobb választásnak a nerfek élesedése után, esetleg a Quest Paladin és a Token Druid törhet még előre.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!