Öveket bekapcsolni – szeptemberben érkezik a SEC legújabb szezonja

Öveket bekapcsolni – szeptemberben érkezik a SEC legújabb szezonja

Jubileumi számhoz érkezet a SEC versenye.

Nagy örömmel jelentette be az ESL Délkelet-európai Bajnokság azaz a SEC tizedik szezonját.

A legelső versenyt ezen régióban és ez alatt a név alatt még 2015 májusában rendezték meg, a szervezők pedig rettentően örülnek annak, hogy kicsivel több mint négy év után a széria még mindig él és virul, tovább tudták tartani a lépést, hiszen korábban az e-sport olyan cipőkben járt, mint manapság. Az ESL elmondása szerint ez a tizedik szezon nagyobb versenyszellemmel, több szenvedéllyel kerül megrendezésre, mint az elődjei. A CS:GO, mint főszám mellett természetesen szerepet kap a League of Legends is, emellett egy új játék is debütál, a Brawl Stars.

A tizedik szezon összdíjazása 5000 euró lesz, a versenyre 5 csapat kap majd meghívást a régióból, továbbá három csapat lehet majd ott, akik a kvalifikációkon keresztül kerülhetnek be a versenybe, melyek már szeptemberben indulnak. A nyolc csapatos csoportból az első helyezett automatikusan ott lesz a Bucharest Gaming Week rendezvényén, ahol a szezon végső döntőjét rendezik majd, a csoportelső ellenfelének nevére pedig egy rájátszás során derül fény, hiszen a második és ötödik helyezett közötti négy csapat egy online playoff részvevője lesz, míg a maradék három csapat kiesik. A román fővárosban megrendezendő döntő pedig már nem ismeretlen egyes játékosok számára, hiszen már két szezonban is rendezték meg itt a verseny döntőjét.

Bízunk benne, bár személy szerint én szinte biztos vagyok abban, hogy az 5 meghívott csapatban lapul majd egy magyar ötös is, de ennek a csapatnak a neve még kérdőjeles. A legutóbbi szezonban a Budapest Five csapatának szurkolhattunk, akik júniusban az előkelő negyedik helyet zsebelte be, de voltak ennél sokkal szebb eredményeink is, hiszen 2015 novemberében már magyar játékosok nyakába akaszthatták az aranyérmet ráadásul hazai közönség előtt, hiszen az akkori második szezon döntőjét a budapesti PlayIT rendezvényén zajlott, ahol a REVOLTE együttese diadalmaskodott.

Reméljük a tizedik szezonban is magyar csapat sikernek lehetünk szemtanúi!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!