Rekordhosszúságú, 59 körös pályával sokkolta az NRG az Astralis csapatát - StarLadder Major harmadik nap

Rekordhosszúságú, 59 körös pályával sokkolta az NRG az Astralis csapatát - StarLadder Major harmadik nap

Két csapattól elbúcsúztunk tegnap, ketten viszont már a legjobb 8 között vannak.

Nem hiszem, hogy okunk lenne panaszkodni, a berlini Major mérkőzései bőségesen tartogatnak meglepetéseket. Nincs is annál rosszabb, amikor minden a papírforma szerint történik és már reggel mindenki tudja, az aznapi meccsek eredményét. Szerencsére most szó sincs ilyenről, bár ennek például a FaZe vagy Astralis szurkolók nem igazán örülhetnek. Nézzük is meg milyen eredményekkel zártak tegnap a csapatok, kik estek ki a versenyből és kik jutottak tovább a legjobb 8 közé.

Mivel még mind a 16 csapat játékban volt a nap kezdetén, így mindig két meccs zajlott, párhuzamosan egymás mellett. A napot a Na'Vi és a mousesports, valamint a Liquid és az AVANGAR összecsapása nyitotta. Legnagyobb meglepetésünkre mindkét meccsen hosszabbítás tudta csak eldönteni a küzdelmet. A mouz Nuke-on tudta legyőzni az orosz többségű csapatot, míg az AVANGAR kétszeres hosszabbításban ugyan, de nyerni tudott a Liquid-del szemben, Overpasson. Persze arra lehetett számítani, hogy ha a Na'Vi összekapja magát, akkor meg tudja szorongatni a mouz csapatát, a másik meccsen viszont mindenki a Liquid győzelmét várta.
A nap hátralévő meccseinek többsége már korántsem volt ennyire szoros, de még így is mindegyik kellően parázs volt. A G2 16-4-re tudott nyerni az MIBR ellen, míg a CR4ZY egy 16-9-es győzelemmel sokkolta a FaZe csapatát. 

Az egyik legjobb meccsnek egyértelműen az ENCE és a Vitality összecsapása tűnt, végül azonban a finnek nagyon könnyedén ugorták meg a franciák állította akadályt. Nuke-on támadó oldalról tudták megnyerni a félidőt 8-7-re, majd a pályát végül 16-10-es végeredménnyel zárták. Dust2-n pedig még ennyit sem engedtek a franciáknak, a brutális finn védelmen nem tudott áttörni a Vitality és a félidei 4 körükre is csak további hármat tudtak még rápakolni a második játékrészben.
Hasonlóan könnyű győzelmekkel ért véget a Renegades vs DreamEaters, valamint a NiP és a North mérkőzése is. Előbbin az ausztrál csapat egy 16-10-es Mirage-t és egy 16-8-as Traint követően küldte haza orosz ellenfelét, míg a North 16-8-ra és 16-4-re tudott győzni a svédek ellen. A nap utolsó meccséhez érve így már tudtuk, hogy az ENCE bejutott a legjobb 8 közé, míg a NiP és a DreamEaters a legjobb 16 között volt kénytelen elbúcsúzni a StarLadder Majortől.
A nap igazi meglepetése viszont az utolsó meccsen, az Astralis és az NRG összecsapásán történt. Bár nem tűnt korábban sem gyengének a mostani NRG, a dánok pedig hónapok óta gyengélkednek, a legtöbben azért Astralis győzelmet vártak. A valóság ehhez képest az volt, hogy a két csapat rekordot döntött, minden idők leghosszabb Majorön játszott pályáját produkálták Train-en. 59 kör kellett ahhoz, hogy valamelyik csapat győztesként zárja a pályát, ez a csapat pedig az NRG volt. 

A második pálya, Nuke pedig még ezt a sokkot is tetőzni tudta. Az amerikai csapat 12-3-as félidőt tudott zárni CT-ből, majd támadó oldalról gyorsan be is fejezték a pályát és vele együtt a meccset 16-4-re. Egyszerűen elfogytak a dánok, pedig egy évvel ezelőtt még verhetetlenek voltak nem csak Nuke-on, de gyakorlatilag minden pályán is.

Az az idő viszont már elmúlt, az ellenfelek felértek az Astralis szintjéhez, miközben persze a dánok is sokat gyengültek. az ENCE mellett így az NRG jutott tovább a legjobb 8 közé, az Astralis pedig 2-1-es mérleggel várja mai ellenfelét. Délben kezdődnek a meccsek és szerencsére mára is kellően izgalmas párosítások születtek.

  • MIBR vs Na'Vi (1-2-es csapatok)
  • G2 vs AVANGAR (2-1-es csapatok)
  • FaZe vs Renegades (1-2-es csapatok)
  • Vitality vs mousesports (2-1-es csapatok)
  • Liquid vs North (1-2-es csapatok)
  • Astralis vs CR4ZY (2-1-es csapatok)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!