Indul az LCS rájátszás, zakatolhat tovább a Splyce - heti meccsbeharangozó

Indul az LCS rájátszás, zakatolhat tovább a Splyce - heti meccsbeharangozó

League of Legends - Ezen a hétvégén is izgalmas meccsek várnak ránk, sőt az LCS-ben már a rájátszás küzdelmek is elkezdődnek!

7 nap ismét eltelt, így nem vesztegettük az időt, hogy a friss, ropogós javaslatainkat összeállítsuk. Az aktuális különösen lebilincselő lett, mivel az észak-amerikai provincia már playoffs lázban ég! A mostani cikk egy újítással is érkezik, ugyanis teszt jelleggel minden mérkőzés kapcsán kikérjük az olvasóközönségünk véleményét szavazás formájában! Vegyetek benne részt minél többen!

LEC: Splyce - Origen

Időpont: aug. 9., péntek 21:00

Elsőként két rájátszás helyen vitézkedő gárda csörtéjére invitálunk. Splyce ugyan már bebiztosította a részvételét a bajnokság legfontosabb periódusába, de kis szerencsével még a Top 2 is meglehet az alapszakasz végeztével, ami a LEC lebonyolítása miatt a playoffs-ban a legrosszabb esetben is a bronzérmet garantálná. Origen-t kicsit más cél motiválja, ők egyelőre csak a fix ottlétet szeretnék biztosítani a végelszámolásban.

Csacsiék a nyári szezonra nagyon szépen összeálltak. Vannak kisiklások (khm... Excel - a szerk.), de alapvetően megbízhatóan muzsikált a csapat az elmúlt hetekben és egyénileg is sokat fejlődött a társaság. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a "meccs embere" tituluson testvériesen megosztoznak, eddig Humanoid, ill. Csacsi 3-3, míg Kobbe és Xerxe 2-2 alkalommal zsebelték be ezt az egyéni elismerést.

Xpeke-ék esetében inkább a visszaesés, valamint a középszerűség uralkodik. Bár Patrik-ot tehetséges lövésznek tartom, emellett ezzel a felállással érték el a tavaszi döntőt, mégis nyáron a kémia nem stimmel a csapaton belül. Én személy szerint Forg1ven-t szívesen elnéztem volna itt. Nehéz személyiség, nagy kihagyásból jön vissza, mégis gyakorlatilag ingyen szerezhettek volna egy klasszis játékost. Egy próbát mindenesetre megért volna nekik.

Még júniusban találkoztak a szervezetek utoljára, akkor is hasonló eredmény született, mint amit a fogadóirodák vagy a szerkesztőségünk többsége előrevetít.

Szerkesztőségi tippek:

Splyce (4): Wolfi, Huzsi, Aioween, Tito

Origen (1): Loemifar

Nektek mi a véleményetek?

LCS: Team SoloMid - Clutch Gaming

Időpont: aug. 10., szombat 23:00

A nyár első rájátszás mérkőzése e 2 alakulat közt lesz. A legnagyobb kérdés a TSM-mel (de akár az egész párviadallal) kapcsolatban, hogy melyik erdésznek szánják a főszerepet. Grig sérülésével januárban Akaadian örökölte a kezdőt, mi több élt is a lehetőséggel. Nyáron a bizalom felé is megrendült (igaz, még mindig őt mondanám az elsődleges választásnak csapaton belül), ezért is láthattuk Grig-et párszor, de még egy harmadik lehetőséget, Spica-t is próbálgatták élesben ebben a szerepkörben. CG esetében sokkal letisztultabb minden, de ebbe a keretbe nehéz ennél többet most belelátni, egyedül Huni az, aki többre lenne hivatott (de lehet, hogy esetében a múlt idő lenne indokolt). Valószínűleg nekik ez most a végállomás.  

Szerkesztőségi tippek:

TSM (4): Huzsi, Loemifar, Aioween, Tito

Clutch Gaming (1): Wolfi

Osszátok meg velünk intuícióitokat!

LPL: RNG - Invictus Gaming

Időpont: aug. 10., szombat 11:00

Az LPL két nagyágyúját az utóbbi időszakban kitüntetett figyelemmel követtük, érdemes megnézni, egymás ellen mire mennek. Bár a kínai álmot végül az IG valósította meg (világbajnokságot nyerni), ezenfelül azóta is rendre a hazai riválisok előtt volt pár lépéssel, de a mostani szakaszban tőlük szokatlan módon hullámvasút stílusban tolják. Nem csoda tehát, hogy az RNG visszaelőzte a vb-címvédőt az erősorrendben a legtöbb rajongónál és szakértőnél.

Ha az együtteseket összehasonlítjuk, akkor két teljesen más stílust preferálnak. Az RNG mondhatni a kínai hagyományokhoz hűen erősen alsó ösvény centrikus, Uzi-val a csapatban meg hatványozottan igaz. IG ezzel ellentétben (az import játékosainak is hála) inkább az ősi rivális régió stratégiájára, a szóló ösvényesekre épít. Érdekesség, hogy az örökmérleg közöttük 27:27, azaz döntetlen legalábbis most szombatig.

Mint már említettem, a szurkolók az RNG sikerében hisznek, ahogy a bukmékerek is, ennek ellenére nálunk más eredmény jött ki előzetesen.

Szerkesztőségi tippek:

RNG (2): Wolfi, Tito

IG (3): Huzsi, Aioween, Loemifar

Szavazattok Ti is!

LCK: Gen.G - Afreeca Freecs

Időpont: aug. 11., vasárnap 13:00

Tavaly októberben sokként érhette a Samsung népét, hogy a hazai rendezésű világeseményen a címvédő a csoportkörök során elvérzett, sőt pontosabban kifejezve leégett. Afreeca se dicsekedhet, mert bár azt a részét a vébének még sikeresen teljesítették, de már a nyolcaddöntőben egy hatalmas pofonba futottak bele. Nos, ez a két jó madár vasárnap dél körül ismét összecsap. Mindkettőnek a józanodás elég sokáig tartott, mivel csak mostanra voltak képesek értelmes játékkal előrukkolni (a tavaszt gyakorlatilag átaludták). Egyértelműen a legkiegyensúlyozottabb liga jelenleg, mivel az első és a hetedik (!!!) között is mindössze 2 győzelem különbség van. Ők is ezen tartományon belül mozognak, így kulcsfontosságú a győzelem mind a fekete-arany, mind a kék-fehér társáság számára.

Gen.G-nél a nagy változáshoz kellett, hogy Ruler mellett a többiek is nevükhöz méltóan teljesítsenek végre. Afreeca-nál szintén hasonló probléma volt, hiszen Kiin volt az egyszemélyes hadsereg, csak mint tudjuk a LoL még továbbra is egy csapatjáték.

A legtöbb fogadással foglalkozó oldalnál a Gen.G a favorit, de messze nem olyan egyértelműen, mint ahogy a tippjeinkből következtetni lehetne.

Szerkesztőségi tippek:

Gen.G (5): Wolfi, Aioween, Loemifar, Huzsi, Tito

Afreeca (0): -

Közvélemény kutatás!

Bónuszajánlat: LCS: Counter Logic Gaming - OpTic Gaming

Időpont: aug. 11., vasárnap 21:00

A vasárnap estét, továbbá a cikkemet is ezzel az összecsapással zárnám. Sok újat nehéz elmondani erről párosításról, hiszen múlt héten is szerepeltek a kínálatban, ráadásul kellőképpen kitárgyaltuk a párharcot. A visszavágó alkalmából nem számítok revansra és ezzel így van a szakma, továbbá a pénzért esélyességet megállapító, valamint számszerűsítő webhelyek is. 

Szerkesztőségi tippek:

CLG (5): Wolfi, Huzsi, Aioween, Loemifar, Tito

OpTic (0): -

Szavazzatok!

Előző meccsajánlóban jól vizsgáztatok, ugyanis a felmérésben a G2-t hoztátok ki győztesnek, ami telitalálat lett. Tőlünk Wolfi és Aioween is jó lóra tettek, mivel 4-1-gyel megosztva nyerték a fordulót. A szégyenpadra egyedül én kerültem. A fősodorlatú véleménnyel szembemenni nem vallott túl bölcs gondolkodásra. Sikerült egy acélos 0-5-t összehoznom, de saját hibájából tanul az ember.

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Dot Esports & EKGAMING

Képek forrása: Redbull, Dexerto, VPEsports & Korizon

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.