Hirdetés

Rocket League – Történelmi esemény: barátságos mérkőzéssel mutatkozik be a magyar válogatott

Hazánk legjobbjai egy Lengyelország elleni mérkőzéssel játsszák le az első válogatott mérkőzésüket.

Hirdetés

A hagyományos sportágakban a klubcsapatok különböző mérkőzései között rendszeresen szokott lenni nemzetek közötti mérkőzés is. Ez hamarosan a Rocket League-re is elmondható lesz, hazai szempontból mindenképpen, ugyanis vasárnap késő délután játssza le első hivatalos mérkőzését a magyar válogatott.

A Dribble Hungary néven futó bajnokság szervezői korábban biztosítottak már lehetőséget magyar játékosoknak külföldi csapat elleni megmérettetésre, és több gálameccsen két-két magyar csapat küzdhetett meg két-két horvát, illetve lengyel csapattal is.

Vasárnap viszont már Magyarországnak is lehet szurkolni, 17:00 órakor ugyanis hazánk legjobbjai egy barátságos, 3v3 formátumú Best of 5 mérkőzést fognak játszani Lengyelország legjobb játékosaival.

A magyar keret tagjai a barátságos mérkőzésekre:

  • CokeHUN
  • Richmond
  • Negsy

A lengyel szervezők az alábbi névsort jelölték a küzdelemre:

  • PetricK.
  • Low
  • Tumeek
  • Bebz
  • No Swear

A lengyel és a magyar csapat névsora, felül a kezdési időponttal, alul pedig a közvetítések elérhetőségeivel

A magyar csapatból CokeHUN neve sokaknak lehet ismerős: a Dribble Hungary 2v2 bajnokságain például hat kiírásból ötször aranyéremmel zárta a küzdelmeket. Ezenkívül a legutóbbi, 7. szezon RLRS selejtezőin a Play-inben a legjobb 12-ig jutva, az utolsó fordulókban elvérezve jutott el majdnem a csoportkörig. Ebben a menetelésben Negsy is a csapattársa volt, aki az ezt megelőző szezonban Richmonddal és Professorral vágott neki a selejtezőknek, ők hárman a legjobb 32 csapatba kerültek be. Negsy emellett pedig CokeHUN oldalán kétszer ünnepelhetett aranyérmet a hazai küzdelmekben. Richmond legjobb eredménye egy-egy ezüstérem, melyeket a 3. illetve az 5. szezonban érdemelt ki.

A lengyel csapatból PetricK neve lehet talán a legismertebb, a 6. szezonban szerepelt például az RLRS csoportkörében, ahol a The Clappers csapat színeiben a 7. helyen végzett csapatával a selejtezőkről bejutva. Legfrissebb eredménye viszont a nyári, lengyel szervezésű Grand Yee Invitational tornáról van, amelyen aranyérmet szerzett, emellett pedig a korábbi, havi szinten megrendezett nemzeti bajnokságokon is többször a dobogó legfelső fokára állhatott. Tumeek, és Bebz nevével a magyar közönség szintén találkozott már, előbbi az ANT színeiben a Power in Eye ellen, utóbbi pedig a Frogs eSports csapatát erősítve a WeKings ellen hagyta el győztesen a pályát a korábban emlegetett gálameccsek során.

Volt már arra példa korábban (bár a magyar és a lengyel válogatottak nélkül), hogy nemzetek számára rendeztek bajnokságot. 2017-ben hívták életre például a League of Rockets szervezői a World Cup elnevezésű megmérettetésüket, amelyen 5000$ összdíjazással 16 meghívott ország játszott a focivébékhez hasonló lebonyolításban: először csoportkörből a legjobb 2-2 csapat jutott tovább, majd egyenes kieséses párharcban dőlt el, hogy ki nyeri meg a tornát. Ennek a tornának folytatása végül nem lett.

A magyar-lengyel mérkőzést élőben a Dribble Hungary Twitch-csatornáján lehet majd megtekinteni vasárnap 17:00 órától, ahol reményeink szerint győzelemmel mutatkozhat be a magyar csapat.

Hajrá magyarok!

Szerintetek milyen eredményt érnek el hazánk legjobbjai? Oszd meg véleményed hozzászólásban!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?