Hirdetés

Két napig az e-sport fővárosa lesz Budapest, V4FSF sajtótájékoztató!

Kik a meghívott csapatok? Milyen helyszínen követhetőek a versenyek? Kik lesznek a casterek és műsorvezetők? Minden fontos információ egy helyen a 2019-es V4FSF-ről.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Nemzetközi Counter-Strike

CSGO - Malta Vibes - Illuminar vs Budapest Five

Hirdetés

2019. szeptember 21-22-én megrendezik Magyarország legnagyobb e-sport rendezvényét, immár második alkalommal. A V4 Future Sports Festivalon külföldi sztárcsapatok és hazánk büszkeségi küzdenek majd meg a 350 000 €-s összdíjazásért. A két fő játék a Counter Strike: Global Offensive és a Fortnite Battle Royale lesz, de nem csak ezek miatt érdemes kilátogatni a rendezvényre.

V4FSF CS:GO

Négy külföldi sztárcsapat kapott meghívást a V4FSF offline küzdelmeire. A Made in Brazil, a Virtus.pro, a mousesports és a Ninjas in Pyjamas a nemzetközi mezőnyben több kiemelkedő eredményt ért az elmúlt években, hozzájuk csatlakozik a magyar Gamerzone.gg, a lengyel Adwokacik, a cseh EZ4ME és a dán Tricked csapata. A verseny házigazdája ezúttal is Paul "Redeye" Chaloner lesz, aki a világ egyik legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott műsorvezetője. A csoportmeccsek már szeptember 18-án, csütörtökön elkezdődnek, ezeket a mérkőzéseket azonban csak online lehet követni majd a hivatalos streamer csatornán.

Az egyenes kieséses szakasz küzdelmeit a V4 Esports Arenaban lehet követni, ahol angol nyelvű kommentár mellett élvezhetjük a parázs küzdelmeket. A magyar közvetítőcsapatot a hivatalos streamen hallgathatjuk, akik között feltűnik majd elemzőként Deadfox és Kodiak is.

V4 Royale

A világ legnépszerűbb battle royale játéka, a Fortnite nem hiányozhat a V4FSF-ről, sőt a klasszikus duó mérkőzéseken kívül különleges Dance Emote versenyen szurkolhatunk a legtáncosabb lábú magyar diákoknak. A V4 New Sports Arena színpadán Ruben és Tzeus felel majd a nagyszerű hangulatért. 

A Fortnite duó meccseken 50 páros küzd meg a 20 000 €-s összdíjazásért szeptember 21-én, a Dance Emote versenyen 10 000 €-ért táncolnak és a koreográfiák bemutatása után, a játékon belül mérik össze tudásokat a diákok.

V4 Gaming Arena

A két fő játék mellett kisebb helyszíni versenyeken is lehet szurkolni a régió legjobbjainak. A Gran Turismo Sport, a Tekken7, az NBA2K20 és a retró FIFA játékok lesznek a főszereplői a Gaming Arenanak. Az NBA2K20 és FIFA versenyre a helyszínen is lehet nevezni az értékes nyereményekért, a Tekken7 és GTS küzdelmeken az indulókért lehet szorítani, majd a hivatalos verseny után szabadjátékra lesz lehetősége minden kilátogatónak.

A helyszíni versenyeken kívül a PlayIT videojáték kiállítás és vásár szórakoztatja majd azokat, akik a hétvégét a Hungexpón töltik. Lehetőség lesz kipróbálni különleges hardvereket, kérdezni a gyártóktól és fejlesztőktől, továbbá a magyar e-sport szervezetek kitelepüléseinél is érdekességeket lehet megtudni erről a speciális helyzetben lévő iparágról. 

V4 Future Sports Conference

Szeptember 20-án a Budapesti Sofitel Chainbridge hotelben rendezik meg a V4FSF hivatalos konferenciáját. "A jövő sportja a sport jövője" címmel szakmai előadásokat hallgathatnak meg a kilátogatók. Főbb témakörök között szerepel az e-sport és sport kapcsolata, a gazdasági lehetőségek és a régiós együttműködések a V4-ben. A konferenciára a belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A továbbiakban a hivatalos sajtóközleményt olvashatjátok:

Budapest, 2019.09.10. Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Gran Turismo, FIFA, NBA2k20 és Tekken 7 játékokban mérhetik össze erejüket a több mint 110 millió forint összdíjazású tornán az e-sport világ profi és amatőr szereplői egyaránt.  A szeptember 21-22. között a budapesti Hungexpón megrendezett eseményen az izgalmas kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja az érdeklődőket.    

A Budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, melyek Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben. Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban Major tornát nyert csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítménnyel előrukkoló Gamerzone csapatáért izgulhatunk a helyszínen. Az együttes több neves csapatot utasított maga mögé a hazai selejtezők során, így ők küzdhetnek meg a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutott Tricked csapatai mellett a V4FSF CS:GO versenyén a 300.000 eurós összdíjazásért.

A budapesti sajtótájékoztató keretein belül lezajlott sorsolás során a csapatok két csoportba kerültek. A csoportmérkőzések stúdióból zajlanak, a nyolc csapatból hat jut majd tovább a V4 Future Sports Festival nagyszínpadára, ahol több ezres szurkolótábor előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket.  A V4 Sports Festival CS:GO döntőseinek csoportbeosztása

A Csoport

B Csoport

Mousesports

MiBR

Virtus.pro

NiP

Tricked

Adwokacik

EZ4ME

Gamerzone

A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek hiszen két versenyen, összesen 30.000 eurón és az óriási dicsőségen osztozhatnak a döntő mérkőzések után. Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is kiemelt díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 000 euró összdíjazású versenyeken. 

A mérkőzések mellett V4 Future Sports Conference szakmai konferencia, valamint a gaming ipari újdonságainak és szolgáltatásainak bemutatóhelyéül szolgáló Gaming Aréna aktivitásai színesítik a programot. A látogatók személyesen ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb e-sport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat. A rendezvényre való belépés ingyenes. Bővebben tájékozódni V4 Future Sports Festival hivatalos oldalán lehet: https://v4futuresports.eu

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés