Milyen következményekkel járnak a Discover mechanikát érintő változtatások?

Milyen következményekkel járnak a Discover mechanikát érintő változtatások?

Az 15.2-es frissítésben a Discover mechanika működési elve is megváltozott, ez pedig komoly következményekkel járhat több Class esetében is.

A legutóbbi frissítéssel megérkezett a Saviors of Uldum egyéni kalandja, a Tombs of Terror is, ami szeptember 17-étől válik játszhatóvá, és emellett módosítás érte a Discover mechanikát is. Bár a Blizzard pár mondattal letudta ezt a módosítást, a Hearthstone Top Decks szerkesztője, Stonekeep felhívta a közösség figyelmét arra, hogy valójában ez egy több lapot is jelentősen érintő változtatás.

A módosítás lényege, hogy az osztályspecifikus Discover lapok, mint például az Omega Assembly vagy a Frightened Flunky esetében a Class lapok nem fognak nagyobb eséllyel felbukkanni, mint a semlegesek. Egész pontosan jelenleg 400%-os eséllyel kapunk Class specifikus lapot -tehát a példa alapján Omega Devastatort vagy Tomb Wardent-, mint bármilyen semlegest.

A legtöbb Discover kártya nem érintett

Pánikra semmi ok, hiszen az érintett lapok a kisebbséghez tartoznak, így a legtöbb Discover kártya szinte alig vagy egyáltalán nem érzi meg a változtatásokat. Az olyan semleges lapoknál, mint például a Firetree Witchdoctornál vagy a Vulpera Scoundrelnél tehát ebből semmit sem tapasztalunk majd.

Azoknál a Discover kártyáknál sem kell aggódnunk, amik egy meghatározott osztályból választanak, mint a Messenger Raven vagy épp a Crystalsong Portal, Secretet fedeznek fel, mint a Secret Plan vagy az Arcene Keysmith, sőt a Lackey, Choose One és az adott meccsen elvérzett minionokat felkínáló Discover lapok is köszönik, jól vannak.

Rejtett Warrior Nerf?

Az első bekezdésben példaképp említettük az Omega Assembly és a Frightened Flunky lapokat, amik a jelenleg is jól teljesítő Control Warrior meghatározó elemei. Mindkettő erősen érintett. Előbbi esetében például a Faithful Lumi, a Mecharoo, a Skaterbot, a Galvanizer, a Spark Engine, a Unpowered Mauler, az Alarm-o-Bot, a Demolisher vagy épp a Spring Rocket azok közé tartoznak, amiket nem szívesen kapunk kézbe, és természetesen a frissítés után gyakrabban találkozunk majd velük, míg a legfontosabb Warrior lapok, mint az Eternium Rover, a Vicious Scraphound, a Clockwork Goblin, az Omega Devastator, a Dyn-o-matic, a Security Rover, a Beryllium Nullifier, a Tomb Warden és The Boom Reaver ritkábban jönnek majd elő.

Továbbá megemlíthető, hogy a Saviors of Uldum két remekül kombinálható Class-specifikus Taunt lényét, az Armagedillot és a Tomb Wardent is ritkábban fedezhetjük fel a Frightened Flunky segítségével, -ahogy egy Aggro ellenféllel szemben maga a Frightened Flunky többszöri kijátszása is nehezebbé válik. Végül, de nem utolsó sorban ez egy Archivist Elysiana nerf is, ugyanis a kártya nem épp úgy működik, mint a legtöbb Discover kártya, azaz hiába Neutral, nála is 400%-kal nagyobb eséllyel jönnek elő az Class-azonos lapok.

Gyakran használt Discover lapok, amik nyernek a módosításokon

A legtöbbet játszott lapok közül Heistbaron Togwaggle és a Power of Creation esetében is változást hoz a Discover mechanika módosulása. Mindkettő esetében ez egy buff. 

Ha Togwaggle egyik legtöbbet választott kincsét, a Zarog's Crownt vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, hogy a felkínált Rogue Legendary lapok többsége, mint Edwin VanCleef, a Face Collector és Gral, the Shark gyengék, de még Myra Torspring és Captain Hooktusk is átlag alattinak számítanak, és csak néhányra, mint például Heistbaron Togwaggle, Anka, Tess Greymane és Tak Nozwhisker aggatható a jó jelző. A Mage esetében ugyanígy felejtősek a felkínált Class lapok, elég csak az Arcanosaurra, a Meteorologistra, Reno the Relicologistra vagy Toki, Time-Tinkerre gondolni.

Mit gondoltok a Discover mechnikát érintő módosításokról? Jogosak a felvetések?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!