Az igazság a WN8-ról, amit egykor tudtál, de mára elfelejtettél

Az igazság a WN8-ról, amit egykor tudtál, de mára elfelejtettél

A 2014 óta a köztudatba égett a WN8 kifejezés, azonban egy nagyon fontos szempontról az évek során megfeledkeztünk.

Az XVM-be 2014 óta beépítetten működő WN8 mérő a játékosok többsége számára a legmeghatározóbb értékelési rendszer, ami a korábbi WN-formulák hibáit kiküszöbölve súlyozza az adott tankkal elért eredményünket, így már nem farmolható olyan egyszerűen, mint a korábbi WN6 vagy WN7 értékelés, és teljesebb képet kaphatunk segítségével mind a saját, mind játékostársaink teljesítményéről.

A formula különbséget tesz a tankosztályok között, így például azonos mennyiségű kiosztott sebzés egy közepes harckocsival többet nyom a latba, mint egy tankvadásszal. A WN8 értékelésedtől függően a játék a nagyon rossztól a kiválóig sorol be.

rDAMAGE = avgDmg / expDmg

rSPOT = avgSpot / expSpot

rFRAG = avgFrag / expFrag

rDEF = avgDef / expDef

rWIN = avgWinRate / expWinRate;

rWINc = max(0, (rWIN - 0.71) / (1- 0.71))

rDAMAGEc= max(0, (rDAMAGE-0.22) / (1-0.22))

rFRAGc = min(rDAMAGEc+0.2 , max(0, (rFRAG-0.12) / (1-0.12)))

rSPOTc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rSPOT-0.38) / (1-0.38)))

rDEFc = min (rDAMAGEc+0.1 , max(0, (rDEF-0.10) / (1-0.10)))

WN8 = 980*rDAMAGEc+210*rDAMAGEc*rFRAGc+155*rFRAGc*rSPOTc+75*rDEFc*rFRAGc+145*min(1.8,rWINc)

Az európai szerver átlagos WN8 értékelése 869, míg az időszakos átlag 1.039. Ha csak az aktív játékosbázist vizsgáljuk, akkor az átlag 1.116-ra, az időszakos átlag pedig 1.225-re rúg, tehát ha ettől kevesebbet hozol, akkor érdemes kicsit jobban odafigyelned a játékodra, míg ha fölötte vagy, akkor megnyugodhatsz, hiszen jobb játékos vagy, mint a többség.

A WN8 nem mutatja meg a játékos valódi tudását

Bár a WN8 egyre elfogadottabbá vált az idők folyamán, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a WN8 nem egy mindenek fölött álló értékelési rendszer. Mindenképp hasznos rápillantani, de ugyanígy fontos szempont egy adott játékos győzelmi aránya, átlagsebzése, csataszáma és átlagos tierje, sőt egyéb értékelési rendszerként a játékon belüli Hall of Fame, valamint a kiválóságjelek is megállják a helyüket. Érdemes észben tartani, hogy a WN8 azon túl, hogy nem veszi figyelembe a közreműködésből szerzett sebzést, nem mutatja meg azt sem, hogy az adott játékos időzítése, célpont választása, csapatmunkája vagy épp általános helyzetfelismerése milyen jó valójában.

Mit gondolsz a WN8 formuláról?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.