"Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét visszatérhetek Budapestre!" - PashaBiceps interjú

A V4FSF előtt nem csak egy magyar, de egy lengyel CS:GO legendával is interjút készítettünk, jövőhéten pedig akár ti is találkozhattok vele.

Nincs olyan CS:GO rajongó a világon, aki ne ismerné PashaBiceps nevét. A veterán lengyel játékos nem csak teljesítményével, de a rajongókkal való viselkedésével is legendává vált. Tavaly például játszi könnyedséggel állította az összes magyar szurkolót az oldalukra. Sajnos azóta már nem a Virtus.pro-ban játszik, de ettől függetlenül idén is ellátogat Budapestre a közönségkedvenc játékos. Ebből az alkalomból készítettünk vele interjút, ahol a családjáról, a VP-s korszakról és Magyarországról kérdeztük őt.

Milyen érzés a tavalyi V4 után ismét eljönni Budapestre?

"Nagyon izgatott vagyok, hogy ismét visszajöhetek Magyarországra. Budapestre jönni olyan, mintha családot látogatnék csak külföldön. Az egyik oldalról nagyszerű emlékeket idéz fel, rengeteg pozitív energiát kaptam itt, de persze a tavalyi verseny is előjön. Akkor a második hely egy csalódás volt nekünk és persze a rajongóknak is, hiszen olyan közel voltunk, hogy mi emeljük magasba a trófeát."

A magyarok között nagyon sok rajongód van és a tavalyi híres monológod talán még több embert nyert meg neked. Előre készültél a mondattal vagy ott helyben jutott eszedbe?

"Lengyelország és Magyarország között nagyon érdekes kapocs feszül már évszázadok óta, mi ezt feltétel nélküli barátságnak hívjuk. Azt hiszem ez az e-sportokban is ott van és ezt ki kellett emelnem."

Most hogy nincs VP a család vagy a játék kapja a főszerepet?

"Végre nem kell naponta több órát töltenem a képernyő előtt, így jut időm arra, ami a legfontosabb, a családomra. Az utóbbi évben ők kerültek az előtérbe és imádom az egészet. Minden pillanata egy áldás számomra."

Az utóbbi években szerinted mi vezetett ahhoz, hogy a Virtus.pro megindult lefelé, miért nem jöttek az eredmények?

"Erre választ adni nehezebb, mint gondolnátok. Nagyon sok faktor volt, ami befolyásolta a VP játékosait. Csak pár példát mondok: a folyamatos nyomás rajtunk, túlzott magabiztosság és kommunikációs gondok."

Az utóbbi időben nemcsak a VP, de a teljes lengyel CS:GO sem találja magát. Az AGO és az Aristocracy kivételével mindenhol forognak a játékosok és nincs igazán stabilitás. Ezt minek köszönhetjük szerinted?

"A VP nagyon magasra tette a mércét és most, hogy az a csapat nincs többé, mindenki azt hiszi otthon, hogy összerakja a legjobbakat és egyből mehetnek a top 10-be. Persze ehhez nagyon sok munka, elköteleződés és bizony valamit fel kell áldozni. Remélem, hogy a lengyel játékosoknak csak idő kell és persze a rajongóknak is türelmesebbnek kell lennie, hiszem hogy szép dolgok jönnek."

Figyelemmel követed a mostani lengyel CS:GO generációt, van olyan, aki a VP cipőjébe léphet?

"Elég sokat foglalkozom a hazai játékosokkal és csapatokkal, de egyelőre még nem látok olyat, aki lehet olyan jó, mint a VP volt. Ez szomorú, de így van. Nem lehet bajnokságot nyerni egyik napról a másikra, ehhez több kell, mint szerencse és tehetség. Kell az alázat, a kemény munka, ezt tanácsolom minden lengyel játékosnak."

Tavaly a V4 után a VP egyenként szétesett, akkor milyen érzések kavarogtak benned?

"Kicsit úgy éreztem, hogy megrekedtem, ideges voltam és persze mérges. De szerencsére a feleségem mentálisan és érzelmileg is nagyon sokat segített. Borzasztó dolog látni, hogy felépítesz valamit, tökéletesen működik egy ideig, majd leomlik."

Ha valaki egyszerre akar jó CS:GO játékosként, menő testépítőként és nagyszerű apaként élni, annak mit kell tennie? Mi a titkod?

"Az igazi férfiak mindenre találnak időt. Legyen szó munkáról, családról és persze szórakozásról. Csak jól kell megtervezned az időbeosztásodat."

Mi a kedvenc emléked a tavalyi V4-ről?

"Az elődöntő öreg barátom Olofmeister ellen. Mindig jó ellene győzni."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!