"A másodlagos karakteremmel csapdát állítanék az ellenfeleimnek"

Claudio mainként nem teljesen elégedett a Season 3 patch-el, de van egy titkos második harcosa is, akit a V4 FSF-en fed majd fel.

A V4 Future Sports Festival második rendezése alkalmából a verekedős játékok is helyet kapnak a rendezvényen. Mivel nem csak hazánkban de a régióban is egyre népszerűbb ez a műfaj, a választás a Tekken 7-re esett. Egyrészt mert itthon nagyszámú játékos űzi a virtuális bunyó ezen műfaját, másrészt mert a négy érdekelt országban is igen közkedvelt címről beszélhetünk. A verseny egyik nagy neve, Chris "Vergil" Kalaga, lengyel játékos, aki igen tapasztaltnak számít, hiszen több nagy eseményen is képviselte már hazáját. Az SRK Tekken 7 World Rankings listáján ugyan nincs benne a legjobb 100-ban, ennek ellenére veszélyes ellenfél lehet bárki számára. Lengyelország egyébként már évek óta ad otthon a Tekken World Tour eseményeinek, idén júniusban ellátogatott hozzájuk a Bandai Namco versenysorozata - Fighting Games Challenge néven. Olyannyira komoly náluk a mezőny, hogy azon a tornán Chris a 209 jelentkezőből a 25. helyen végzett.

Az alábbi interjúban beszél a V4 FSF-ről, a felkészüléséről, kedvenc karakteréről, és egy kicsit többet megtudhatunk a lengyelek és a virtuális verekedős játékok kapcsolatáról.

A TEKKEN7 egyre népszerűbb Lengyelországban, de a játékosokat talán kevésbé ismerik. Kérlek mutasd be magad, és oszd meg velünk mióta játszol ezzel a játékkal?

"A becses nevem Chris vagy lengyelül Krzysztof. A TEKKEN szériával már gyermekkorom óta játszom, 4 évesen kezdtem el a TEKKEN 2-vel. Komolyabban viszont csak a TEKKEN5 DR-től kezdve vettem a játékot. Nem vagyok benne biztos, hogy kevésbé ismertek a lengyel játékosok, inkább csak könnyebben elfelejtik őket a versenyek alkalmával."

Melyik verseny volt számodra a legemlékezetesebb?

"Ez egy nagyon nehéz kérdés, mivel minden torna, melyen részt vettem nagyon hasonló érzéssel töltött el. Nagyon jók voltak. Jártam már Londonban, Amszterdamban, Berlinben, Łódź-ban, Poznanban, és még sok más helyen is, hogy versenyezzek. De a legtöbbet itt Lengyelországban mérettettem meg magam."

Mit jelent számodra, hogy a régió legjobbjai ellen meccselhetsz, és milyen eredménnyel lennél elégedett?

"Ha leülök valaki ellen harcolni, sosem nézem, hogy ki a másik személy. Szimplán csak meg akarom nyerni a küzdelmet. A bunyóra koncentrálok. Persze bárki is ül le velem játszani, tisztelem és nem becsülöm le az ellenfelem, mivel úgy gondolom ez az első lépés a bukás felé, ha úgy hisszük rosszabb nálunk az ellenfelünk. Viszont sosem szabad feladni, még akkor sem, ha tudod, hogy jóval erősebb ellenfél ül veled szemben, és már sok mindent elért. Ezeket igyekszem észben tartani, és igyekszem győzni."

Mit gondolsz a balance-ról? Van olyan karakter, aki jóval erősebb, mint a többiek? Esetleg olyan, aki gyengébb? (A harmadik szezon updatet szeptember 9-én adták ki - a szerk.)

"A második szezonban elég erős 2D-s karakterek voltak, mint Geese vagy Akuma. A versenyek 70%-án azt lehet látni, hogy valaki Geese választja, mivel tényleg erős, remek offenzív opciókkal, és kényelmes távolságot tarthat ellenfelétől. Azt reméltem a harmadik szezonban gyengítik majd, mert szerintem eléggé unalmas nézni az ő meccseit. Én azt szeretném látni, hogy a játékosok a valódi main karaktereikkel szállnak harcba, és nem olyanokat használnak, akikkel könnyebb nyerni. Persze Geese is igényel skillt, és precízen kell kivitelezni a kombóit, de mégis, ha ez megvan akkor jóval nagyobb sansz van vele nyerni, mint a többiekkel. Őszintén megmondom, nem vagyok elégedett a Season 3-mal. Reméltem, hogy több mozdulatot módosítanak vagy átdolgoznak. Még több pálya jöhetett volna. Meglátjuk azonban, hogy mit tartogat még nekünk a TEKKEN Project csapata a jövőben. Bíztam még abban is, hogy Claudio kap egy projectile (lövés) támadást, de elfogadom a harmadik szezonban kapott erősítéseit is.

Hogyan készülsz a V4 FSF tornára? Képzed magad mentálisan is?

"Csak elindítom a játékot és randekezek, a gyakorló arénában tesztelek és gyakorlok néhány karaktert, játszom a barátaimmal és streamelek."

Ki a fő karaktered, és ki az, akit még választanál?

"A fő karakterem Claudio Serafino. Amikor megláttam őt első alkalommal, már akkor tudtam, hogy ő lesz az első számú harcosom. TEKKEN Tag Tournament 2-ben elég gyenge voltam. Talán azóta tapasztaltabb lettem és megértettem a játék mechanikáját. Claudio azonban nagyon bejött, könnyen ráéreztem. Imádom megtanulni a kombóit és az új setupokat vele. Ami a második karakteremet illeti, egyelőre még nem árulom el, mivel lehet, hogy csapdaként használom majd. xD"

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!