Három játékban avattak győztest az ITSH Summer League döntőjében!

Counter Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és League of Legendsben vehették át a győztesnek járó kupát a legjobb játékosok.

Hazánk első üzleti ligáját indította útjára 2019-ben az IT Services Hungary. Négy város játékosai selejteztek hosszú heteken keresztül, hogy eldöntsék, kik a legjobbak, akik az élő döntőben küzdhetnek meg a Summer League bajnoki címéért. CS:GO-ban, Hearthstone-ban és LoL-ban néztek farkasszemet egymással a cég alkalmazottjai. Összesen közel 100-an vágtak bele a harcokba, de csak egy győztes emelhette magasba a kupát minden játékban. Összefoglaltuk a szeptember 12-i offline döntőt, amit a gyönyörű budapesti épületben rendeztek meg!

CS:GO

Először a Valve legnépszerűbb FPS játékában estek egymásnak a csapatok. A ForTheWin és a Just Friends is maximálisan odatette magát minden mérkőzésen, de a játékosok közötti különbség végül három mérkőzésen eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A Just Friends két sima meccsel kezdte a döntőt, először Infernón, majd Mirage-on is ők bizonyultabbak erősebbnek. A Dust 2-n a FTW óriásit játszott, de az utolsó pillanatokban elfogyott az erejük. A Bo5-ös szériában 3-0-ra a Just Friends nyert, így a debreceni csapatot kiáltották ki az ITSH liga első győztesének.

LoL

Az Idézők Szurdokában Bo3-as küzdelmek vártak a játékosokra és a nézőkre. A Team Duo Mid és az ITsHÖR parádés mérkőzésekkel szórakoztatták a helyszínen és a streamen szurkolókat. Hiába tűnt úgy az első mérkőzés után, hogy a sHÖR csapata könnyedén behúzhatja a második mérkőzést is, azonban a TDM-nek ehhez volt egy-két szava. Kiegyenlítették a párharcot és végig méltó ellenfelei voltak a Diamond játékosokból álló gárdának. A papírforma végül beigazolódott és a csoportmeccseken is diadalmaskodó sHÖR nyerte meg a széria utolsó meccsét, így az ő kezükben landolt a trófea.

Hearthstone

A nap zárásaként a virtuális kártyásokért izgulhattunk. Omlosi és balazsr jutott el a döntőig, ugyanis balazsr Zsaninnát, omlosi ImGam3rt kényszerítette feladásra az elődöntőkben. A végső ütközet a vártnál simább eredményt hozott, mivel omlosi 3-0-ra behúzta az összecsapást. A Control Warrior, a Quest Shaman és Quest Paladin mellett a Quest Druid volt még a főszereplője a döntőnek, azonban omlosit nem lehetett elverni ezen a délutánon. 

A Summer League döntőjét a cég 4800 dolgozójából 2500-an megnyitották, volt olyan pillanat, hogy egyszerre 300-an nézték az izgalmas összecsapásokat. Ezek a számok magukért beszélnek és megerősítik a szervezőket abban, hogy igenis van létjogosultsága egy e-sport rendezvénynek, akár vállalaton belül is.

Az ITSH sikeres ligája reméljük más cégeket is arra ösztönöz majd, hogy elindítsák saját versenysorozatukat, esetleg az ITSH-val közösen egy még nagyobb szabású rendezvénybe vágják a fejszéjüket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!