Elmúlt hét metaváltozásai: 5 hős is 50 % felett teljesít Rank 5 alatt

Elmúlt hét metaváltozásai: 5 hős is 50 % felett teljesít Rank 5 alatt

Kezd összerázódni a Standard meta, de még mindig a Priest a legerősebb hős.

A Saviors of Uldum nerfek utáni Standard metája folyamatosan változik. A sereghajtó Mage lassan, de biztosan kezd visszatalálni a helyes útra, amíg az élmezőny hétről hétre egyre szorosabb. Itt a legfrissebb statisztika Rank 5 és Legend között!

A Classok népszerűségében semmilyen változás nem történt a top 3-ban. A Shaman még mindig kiemelkedik a mezőnyből, főleg a Quest, kevésbé a Murloc változatnak köszönhetően. A Hunter nagyot lépett előre, mivel rengeteg olyan típusa van, ami megállja a helyét a mezőnyben. A Secret, a Mech, a Highlander a legnépszerűbb, de a Midrange, a Malygos és ezek kombinációi is fel-feltűnnek, elég csak CheeseHead nagyszerű menetelésére gondolni a Midrange Hunterrel. Hat hős is átlépte a 10 %-os küszöböt, csak a Rogue, Warlock és a Mage szenved igazán a mostani Standardban. Mindhárom hőshöz van egész jó pakli, de egyik sem erős annyira a népszerű deckek ellen, hogy komolyan számolni kéne velük hosszútávon.

A népszerűség után nézzük meg az erősorrendet. A Priest egyetlen változattal pusztítja a metát, ami még mindig a Combo. Az Extra Arms nerf nagyon úgy tűnik, hogy nem vált be, mivel még mindig rengetegen panaszkodnak a paklira. Alapjaiban kéne reworkölni a Priestet, mivel a Divine Spirit + Inner Fire és az egyéb buffok sokasága túlságosan is jól működik az összes metában. A Hunter szép lassan utoléri egyébként a Priestet, aminek következtében a Warrior esett vissza. A Highlander Hunter talán a legjobb és legnépszerűbb típus, ami kifejezetten jól működik bármelyik Warri ellen. A Shaman különös helyzetben van, mivel messze a legnépszerűbb hős, de sem a Quest, sem a Murloc, sem a Control nem erős annyira, mint azt elvárnánk tőlük. Ettől függetlenül a Quest Shaman még mindig iszonyatosan stabil és igazi countere nagyon kevés van. Ha egy garantáltan 50 % feletti winrate-s paklit keresünk, akkor ez a változat a legjobb jelenleg a metában.

Quest Shaman

Deck kód: AAECAaoIBOGoA5WUA6uMA+/3Ag20lwPGmQO0kQP5pQOcArulA8+lA4uFA94F1aUD7/EC4vgC1KUDAA==

Combo Priest

Deck kód: AAECAa0GBvYH+wzl9wLQ/gKnhwOppQMM+ALlBNUIpQnRCtIK8gz3DK+lA9KlA/2nA4SoAwA=

Highlander Hunter

Deck kód: AAECAR8engGoArUDxwOHBMkErgbFCNsJ7Qn+DJjwAp7wAu/xAqCAA6eCA5uFA/WJA+aWA/mWA76YA7acA56dA/yjA+WkA5+lA6KlA6alA4SnA5+3AwAA

Control Warrior

Deck kód: AAECAQcImu4CkvgCjvsCoIAD/KMDqKQD8qgDn7cDC0uiBP8HnfACm/MCg/sCnvsCs/wCn6EDn6QDgqgDAA==

Quest Druid

Deck kód: AAECAZICCiT+Aa7SAr/yAvX8AtigA/ihA6+iA/SiA/yjAwpAVl/3A8QGqaIDyKID3KID76ID2akDAA==

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!