Hirdetés

"Bárki is lesz az ellenfelünk, azt meg kell vernünk." - Vizicsacsi interjú

Elkaptuk egy exkluzív interjúra Vizicsacsit, aki első magyar LoL-osként jutott ki a világbajnokságra!

Hirdetés

Kiss "Vizicsacsi" Tamás történelmet írt, ugyanis első magyar League of Legends játékosként ott lesz a világbajnokságon. A Splyce felső ösvényesét elkaptuk egy interjúra!

Rögtön az elején hadd gratuláljunk a VB-hez, 5 év és 331 meccs után, teljesen megérdemelten végre ott lehetsz a LoL legnagyobb tornáján. A stúdióban olyan voltál, mint aki most kapta meg élete ajándékát, így, pár nappal később, milyen érzések kavarognak benned?

"Továbbra is nagyon örülök a lehetőségnek. Ez a célom volt már amióta bejutottam az LCS-be és szeretném ha sikerülne egy jó teljesítményt is összehoznunk a csapattal majd. Van még hova fejlődni nyilván, főleg az FNC ellen látottakat figyelembe véve, de bízom benne hogy az új patchet jól el tudjuk majd sajátítani."

2014 óta követjük a pályafutásod, emlékszel még erre az interjúra, amit veled csináltunk még amikor bekerültél az LCS-be? Mi szerinted a legnagyobb különbség az akkori és a mostani önmagad között?

"Emlékszem rá igen. Szerintem a legnagyobb különbség a játék nézetemben van. Most sokkal stabilabb, precízebb, de ugyanakkor kiszámíthatóbb játékot tartom a legjobbnak a magam számára, míg korábban csak meg szerettem volna mutatni magamat és sokkal rizikósabb játékstílusban bíztam. De ez valószínűleg a csapatban betöltött szerepem miatt is van így."

Azt már a meccs utáni interjúban is elmondtad, hogy a Rogue elleni vereség nagyon elvette az önbizalmatokat és az Origen ellen sem sikerült visszaszerezni, a Schalke-t mégis játszi könnyedséggel vertétek meg. Tényleg az underdog szerepe jön be ennyire, vagy csak végre sikerült megszerezni azt az önbizalmat?

"Éppen hogy az Origen elleni meccs után sikerült ezt visszaszerezni. A gyakorlásunk a Gauntlet előtt elég jól ment, viszont azt a játékot nem láttam vissza az OG ellen. Sokkal passzívabbak és óvatosabbak voltunk. A Schalke ellen pedig sikerült teljes mértékben kibontakoznunk. Úgy tűnik, kellett egy bo5, hogy helyre jöjjünk. Az FNC meccseket pedig felejtősnek tartom, nagyon rossz volt a stratégiánk a széria előtt és nem készültünk fel eléggé."

Titokban kicsit reménykedtünk, hogy 2-0-nál behozod a Poppy-t :) De csak a GP maradt. 

"Poppy-t szívesen hoznám bármikor, de sajnos a Top lanen elég sokat kell most blind pickelni és ilyenkor stabilabb hősök felé érdemes nézni. Poppy blind sajnos a klepto ranged hősök miatt nem működik."

A Fnatic ellen már nem, de előtte két szérián keresztül is GP-t játszottál. Bevallom, még cikket is írtam arról, hogy fogadni lehetne a csapat vereségére, ha te GP-t játszol, annyira rossz volt a győzelmi mutatód vele, de a gauntletben végig szárnyaltál a hőssel. Ennyire illik a Splyce játékstílusához, miszerint téged ott hagynak a felső ösvényen, hogy időt nyert az összes többi lane-nek? 

"Igen, valóban ez a stílus alakult ki számunkra a verseny során, hogy én magamra maradok top lanen, miközben a csapat bot oldalra játszik teljes mértékben. Erre a GP tökéletes választás, mert lvl 6 után szinte gankelhetetlen. Ha rossz pozicióban is találom magam, akkor egy ultival ezt már meg is tudom törni. Azonban azt is lehetett látni, hogy amikor más hőssel voltam és ugyanígy teljesen egyedül maradtam, akkor ez nem jött be és nagy hátrányba kerültem többször is."

Nem túl unalmas ez a golyófogó szerep? Azért jó néhány olyan played kering a neten, ahol elképesztő playeket toltál, szóval a mechanikád nem olyan rozsdás…

"Alapból én is úgy gondolom, hogy bot lane meta van és bot felé játszani sokkal jobban megéri, mint topra. Ugyanakkor szeretném, hogyha 1-1 gyors lehetőség adódik topon, akkor a jungler nyitott arra hogy benéz ilyenkor. Meg kell találni az egyensúlyt és ezzel gondjaink vannak most. Mindenképpen javítani kell majd rajta a VB előtt."

Shen nemrég komoly buffot kapott és egyre inkább úgy tűnik, hogy a jelenlegi profi meta is a globál ultikról szól. Supportként már láthattuk a Splyce-nál, de topra még nem hoztad. Túl sok a counter-pick vagy csak nem szeretnél vele játszani?

"Nem illett bele a metába. Szerintem Shen akkor a legerősebb és akkor OP, hogyha dominálni tudja a laning fázist és ezáltal ő dönt arról, hogy mikor akar elultizni. Ezen felül, amikor el is hagyod a lane-edet, akkor az ellenfél nem fog tornyot dönteni, mert te voltál az, aki pusholta. Ez viszont jelenleg nagyon ritka, és csak counter pickként hoznám."

Az interjú folytatódik a következő oldalon!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Komojtalan 8 hónapja
    Kicsit kellemetlenebb kérdések is mehettek volna: Mi volt a Rogue ellen? Mi volt az OG ellen? Miért maradt el a Vlogja a 8. hét után (0-2 hét, Rogue vereség). Ezekből a válaszokból amit megtudtam: 0. Na jó, az UOL orosz kijutásáról, de még csak az indulásáról sem hallottam, de ez mint mellékes szál vetődött fel, semmi köze se a Splycehoz, se Vizicsacsihoz,
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?