Ideje lenne elhagyni a Terroristák és Terrorista-elhárítók elnevezéseket? - Sokak szerint igen!

Ideje lenne elhagyni a Terroristák és Terrorista-elhárítók elnevezéseket? - Sokak szerint igen!

Ez lenne a CS:GO következő nagy változtatása, ami még magasabbra emelheti a játékot?

Óriási hype előzte meg a felújított Cache tegnapi bemutatóját, a végeredmény pedig egészen pazar lett. A pálya leleplezésével szinte párhuzamosan viszont kialakult egy vita Twitteren, amihez influenszerek, volt és jelenlegi játékosok is, illetve kommentátorok is hozzászóltak.

Michal "Carmac" Blicharz, az ESL Pro Gaming igazgatója tette fel a kérdést, hogy jó lenne-e, ha a CS:GO elhagyná a Terrorista és a Terrorista-elhárító elnevezéseket? A szavazók körülbelül kétharmada persze maradna az eredeti elnevezéseknél, ugyanakkor többen kiálltak amellett, hogy bizony ideje, hogy a CS:GO maga mögött hagyja a sokak számára sértő csoportneveket.

Tény, hogy a Counter-Strike korunk egyik legnépszerűbb e-sport címe, rengeteg pénz forog az iparban, rengeteg befektetőt és szponzort mozgat meg a CS, egészen addig, amíg meg nem hallják ezt a két elnevezést, Terroristás és Terrorista-elhárítók. Sokak csak emiatt a két szó miatt nem adják a nevüket a játékhoz, vagy például egy csapathoz, ezt támasztotta alá a Vitality irányítója, ALEX is.

Az egyik legnépszerűbb CS:GO-val foglalkozó influenszer, Anomaly is azt mondta, hogy sokkal könnyebb lenne támogatókat találnia, ha a régi elnevezések helyett, mondjuk a Védekező és a Támadó címek szerepelnének a játékban. Hozzátette persze, hogy a változtatás nem nyerné el mindenki tetszését. 

FMPONE, Cache egyik készítője, vagy a V4FSF-t is megjárt moses szerint viszont nem ez az, ami sokkal nagyobb tömegeket vonzana a játék felé. Én személy szerint mindkét oldallal egyet tudok érteni, tudom, hogy vannak például olyan szponzorok, akik csak az elnevezések miatt nem adják nevüket a játékhoz, ugyanakkor az is igaz, hogy a játék tartalma sem túl családbarát a mai trendek szerint.

Játékosként biztosan furcsa lenne, ha egyik napról a másikra egy ilyen nagy múltra visszatekintő dolgot változtatnának meg a játékban, az viszont biztos, hogy amennyiben Olimpiára szeretnék egyesek juttatni az e-sportot, úgy ártani nem árthat ha a jövőben a Védekező vagy a Támadó oldalon játszhatunk majd.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!