Rocket League – Történelmi esemény: barátságos mérkőzéssel mutatkozik be a magyar válogatott

Hazánk legjobbjai egy Lengyelország elleni mérkőzéssel játsszák le az első válogatott mérkőzésüket.

A hagyományos sportágakban a klubcsapatok különböző mérkőzései között rendszeresen szokott lenni nemzetek közötti mérkőzés is. Ez hamarosan a Rocket League-re is elmondható lesz, hazai szempontból mindenképpen, ugyanis vasárnap késő délután játssza le első hivatalos mérkőzését a magyar válogatott.

A Dribble Hungary néven futó bajnokság szervezői korábban biztosítottak már lehetőséget magyar játékosoknak külföldi csapat elleni megmérettetésre, és több gálameccsen két-két magyar csapat küzdhetett meg két-két horvát, illetve lengyel csapattal is.

Vasárnap viszont már Magyarországnak is lehet szurkolni, 17:00 órakor ugyanis hazánk legjobbjai egy barátságos, 3v3 formátumú Best of 5 mérkőzést fognak játszani Lengyelország legjobb játékosaival.

A magyar keret tagjai a barátságos mérkőzésekre:

  • CokeHUN
  • Richmond
  • Negsy

A lengyel szervezők az alábbi névsort jelölték a küzdelemre:

  • PetricK.
  • Low
  • Tumeek
  • Bebz
  • No Swear

A lengyel és a magyar csapat névsora, felül a kezdési időponttal, alul pedig a közvetítések elérhetőségeivel

A magyar csapatból CokeHUN neve sokaknak lehet ismerős: a Dribble Hungary 2v2 bajnokságain például hat kiírásból ötször aranyéremmel zárta a küzdelmeket. Ezenkívül a legutóbbi, 7. szezon RLRS selejtezőin a Play-inben a legjobb 12-ig jutva, az utolsó fordulókban elvérezve jutott el majdnem a csoportkörig. Ebben a menetelésben Negsy is a csapattársa volt, aki az ezt megelőző szezonban Richmonddal és Professorral vágott neki a selejtezőknek, ők hárman a legjobb 32 csapatba kerültek be. Negsy emellett pedig CokeHUN oldalán kétszer ünnepelhetett aranyérmet a hazai küzdelmekben. Richmond legjobb eredménye egy-egy ezüstérem, melyeket a 3. illetve az 5. szezonban érdemelt ki.

A lengyel csapatból PetricK neve lehet talán a legismertebb, a 6. szezonban szerepelt például az RLRS csoportkörében, ahol a The Clappers csapat színeiben a 7. helyen végzett csapatával a selejtezőkről bejutva. Legfrissebb eredménye viszont a nyári, lengyel szervezésű Grand Yee Invitational tornáról van, amelyen aranyérmet szerzett, emellett pedig a korábbi, havi szinten megrendezett nemzeti bajnokságokon is többször a dobogó legfelső fokára állhatott. Tumeek, és Bebz nevével a magyar közönség szintén találkozott már, előbbi az ANT színeiben a Power in Eye ellen, utóbbi pedig a Frogs eSports csapatát erősítve a WeKings ellen hagyta el győztesen a pályát a korábban emlegetett gálameccsek során.

Volt már arra példa korábban (bár a magyar és a lengyel válogatottak nélkül), hogy nemzetek számára rendeztek bajnokságot. 2017-ben hívták életre például a League of Rockets szervezői a World Cup elnevezésű megmérettetésüket, amelyen 5000$ összdíjazással 16 meghívott ország játszott a focivébékhez hasonló lebonyolításban: először csoportkörből a legjobb 2-2 csapat jutott tovább, majd egyenes kieséses párharcban dőlt el, hogy ki nyeri meg a tornát. Ennek a tornának folytatása végül nem lett.

A magyar-lengyel mérkőzést élőben a Dribble Hungary Twitch-csatornáján lehet majd megtekinteni vasárnap 17:00 órától, ahol reményeink szerint győzelemmel mutatkozhat be a magyar csapat.

Hajrá magyarok!

Szerintetek milyen eredményt érnek el hazánk legjobbjai? Oszd meg véleményed hozzászólásban!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!