Újabb világbajnokságon szerepel magyar induló, jön az Icaros World Championship

A magyar VRrehab csapata is sikeresen kvalifikálta magát az eseményre.

A múltban már több alkalommal számoltunk be a VR világ híreiről, készítettünk bemutatókat arról, hogy az egyelőre igen drága, ebből kifolyólag alig elterjedt, de igazán izgalmas VR világ milyen lehetőségeket is rejt magában. Az alapvetően mozgásra épülő videojátékozás, vagy épp videojátékozásra épülő testmozgás a tökéletes híd lehet a sportok és az e-sportok között, ám ennek a különleges területnek még különlegesebb szegmense még nagy utat kell bejárjon.

A törekvések persze elindultak, Magyarországon is elérhető már például a VR rehabilitációs és szórakoztató program, amelyet nálunk a VRrehab képvisel, de ott van a LinkUP VR E-sport Egyesület is, akik VR e-sportolók toborzásával és képzésével foglalkoznak.

Immáron második alkalommal rendezik meg az Icaros World Championshipet, amelyen tavalyhoz hasonlóan most is lesz magyar résztvevő, a VRrehab sikeresen bejutott a legjobb 12 csapat közé az online selejtezőkön, így kiutazhatnak Münchenbe, hogy részt vegyenek az Icarace nevű játék döntőjében.

A tavalyi versenyről itt megtekinthető egy rövid after movie.

ICAROS ICARACE HARD FALL FINALE from VRrehab on Vimeo.

A világbajnoki döntő október 11-én 20:00-tól kezdődik, a közvetítést pedig ITT lehet figyelemmel kísérni.

A VRrehab színeit képviselő Pelyhe Ádám tavaly a 12. helyen végzett, idén pedig mindent megtesz azért, hogy magasabbra léphessen a ranglistán. Sok sikert kívánunk a VRrehab csapatának!

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!