A VR segítségével tizedannyi idő alatt fejlesztettek ki egy új helikoptert

A VR segítségével tizedannyi idő alatt fejlesztettek ki egy új helikoptert

Az amerikai Bell Helicopter rájött, hogy a VR segítségével idő, energia és végtelen mennyiségű pénz spórolható meg.

A VR játékokban produkált teljesítményéről már számos alkalommal beszéltünk; mutattunk már Nektek szimulált környezetben játszott Catan telepeseit, de szót ejtettünk a 2018-as év nagy műfajáról, a battle royale-ról is, ami a VR világában sokszor jóval összetettebb, mint hétköznapi társai!

Így néz ki a battle royale műfaj a VR világában

Bonyolultabbak is lehetnek a VR játékok, mint hétköznapi társaik.

Ám a VR nem csak játékra jó, számos más területen is remekül használható. Ilyen például a gyógyászat, vagy a járműipar. Gyógyászat terén már Magyarországon is van egy cég, akik a VR adottságait kihasználva kínálnak gyógykezeléseket az arra szorulóknak, a VRrehab egyszerre szórakoztat és gyógyít. Az ő csapatuk nemrég Németországot is megjárta, mert bejutottak a nemzetközi Icarace verseny döntőjébe.

Most pedig a járműipar. Amióta csak létezik a VR technológia a fejlesztők és a felhasználók is keresték a megoldást arra, hogy hogyan lehetne ezt átültetni a tervezés folyamatába is, a megoldás pedig ma már számos módon érhető el. A Bell Helicopter szakemberei a HTC Vive technológiájára és a Sector 5 Digital segítségére hagyatkozva fél év alatt elkészítették a legújabb koncepció helikopterük dizájnját, ami egyébként a hétköznapi módszereket alkalmazva 5-7 évet is igénybe vehetett volna. Igen, 5-7 év: ennyi időbe telik, mire egy helikopter modelljére rá lehet mondani az áment.

Viszont az időtakarékosság anyagi előnyökkel is jár, a Bell elmondása szerint a VR több millió dollárt, de az is lehet, hogy több mint 10 millió dollárt spórolt nekik, ugyanis az FCX-001 koncepció modell rengeteg olyan hiba nélkül kerülhetett legyártásra, ami egyébként a VR nélkül benne maradt volna. Ez azért fontos, mert az ilyen koncepció gépek készítésével a vállalatok mindig a jövőre vonatkozó elképzeléseiket mutatják be, úgyis mondhatnánk, hogy ezek a gépek a cég következő éveinek előfutárai. Ha ezeket hibák sokaságával adják ki, az nem biztos, hogy jó üzenet.

Miután a formai megvalósítás digitális környezetben elkészült, a fejlesztők elkezdhették a gép tesztelését, szintén még mindig a VR-ban. A visszajelzések ezáltal sokkal gyorsabban eljutottak az illetékesekhez, akik hamar javítani is tudták a gondokat, ezzel is hozzátéve ahhoz a rengeteg időhöz, amit megspóroltak.

A gyógyászaton és a tesztelésen felül azonban van még egy terület, ahol a VR nagy segítségére lehet az embereknek. Az értékesítés során az eladásra kínált jármű vizuálisan is megmutatható a vásárlónak pontosan azokkal a kiegészítőkkel, módosításokkal és színnel, amivel ő kéri. Ez a cégnek is jobb, mert könnyebben adhatja el a termékét, illetve a vásárlónak is, mert pontosan láthatja, hogy mire adja ki a pénzét!

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!