Így néz ki a battle royale műfaj a VR világában

Így néz ki a battle royale műfaj a VR világában

A VR játékok sokszor összetettebbek, mint hétköznapi társaik!

A 2017-es, illetve 2018-as év egyértelmű győztese a battle royale műfaj, ami akkorára duzzadt néhány hónap leforgása alatt, hogy heti rendszerességgel jelentek meg jobb vagy épp rosszabb battle royale játékok! A két legnagyobb képviselő természetesen a PUBG és a Fortnite, de nem olyan rég berobbant a piacra a Cod: Black Ops 4 is a Blackouttal, ami a megjelenésének hétvégéjén magasan vezette a Twitch ranglistáját.

A Fortnite múlt hétvégén már csak harmadik volt a Twitch nézettségi listáján

Két játék is beelőzte, a nemrég debütált CoD: Black Ops 4 igen sokat vert rá a számok tekintetében.

Természetesen a VR területe sem maradhatott ki ebből, ide is elérhető néhány battle royale játék! Az egyik ilyen nagy képviselő a Stand Out, ami voltaképp a PUBG csak a VR világban. Legalábbis a megjelenése kísértetiesen hasonlít rá. A játék egyik különlegessége, hogy a fegyverünket nem elég felvenni és betárazni, bizony élesítenünk is kell azt.

A másik br játék, ami egész nagy sikernek örvend, az a Rec Room. Ez a mesésebb grafikával rendelkező játék kevésbé realisztikus, automatikusan a Fortnite-ra gondolhatnánk, hogy annak a VR megfelelője, de nem, ebben nem lehet építeni, és a fegyverek sem hasonlítanak, tényleg csak annyi közük van egymáshoz, hogy mindkettő "disney-sebb".

Persze a legtöbb VR játék többfunkciós, a különféle játékmódokon felül sok rendelkezik közös helyiségekkel is, ahol beszélgethetünk idegen emberekkel, játékra invitálhatjuk őket, tehát a virtuális térben köthetünk ismeretségeket. Ez alól a Rec Room sem kivétel.

A Ready Player One egy olyan alternatív jövő képét tárta elénk, aminek megvalósulása bizony ott lebeg a levegőben, ez a folyamat már elkezdődött, még akkor is, hogyha jelenleg komoly akadályai vannak a VR elterjedésének. Ez az akadály az, hogy igen költséges, és jelenleg nem is tűnik úgy, hogy ez változna majd a jövőben, pontosan ezért a VR sokkal inkább a játéktermek egyik ékköve lehet.

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!