A Fortnite múlt hétvégén már csak harmadik volt a Twitch nézettségi listáján

A Fortnite múlt hétvégén már csak harmadik volt a Twitch nézettségi listáján

Két játék is beelőzte, a nemrég debütált CoD: Black Ops 4 igen sokat vert rá a számok tekintetében.

Az elmúlt 1-2 hét szinte megállás nélkül a Call of Duty: Black Ops 4-ről szól, a játék ugyanis október 12-én megjelent! A felhajtás természetesen elég nagy körülötte, a nagy streamerek is rengeteg időt töltenek el a játékban, így hát nem is csoda, hogy megborította a Twitch nézettségi adatait! Shroud, Summit1G csak néhány név azok közül, akik mind mind hozzátettek ehhez a statisztikához, Shroud viszont továbbra is ragaszkodik a PUBG-hoz.

Összességében a PUBG-t még mindig jobban szeretem - Shroud véleménye a Blackout-ról

Shroud szerint a Blackout ugyan élvezhető, mégsem szereti annyira, mint a PUBG-t.

Ezenfelül a Fortnite trónfosztásában közrejátszott még egy játék, ez pedig a League of Legends, ami azért tehetett szert ekkora számokra, mert épp a játék történelmének egyik, ha nem a legizgalmasabb világbajnoksága zajlik! Minden nap százezrek, milliók tapadnak a képernyőre, hogy végigkövessék a több téren is meglepően kiegyenlített összecsapásokat. Ez természetesen csak egy ideiglenes állapot, a vb végeztével a LoL jó eséllyel ismét visszasüllyed majd a mezőny közepére! Október 12 és október 16 között a sorrend így alakult:

Jól látható, hogy a CoD közel megduplázta a Fortnite számait, ami jelen pillanatban érthető is, az igazi kérdés viszont az, hogy ez az "uralkodás" meddig tart majd ki? Eleinte minden játék felkapott lesz, különösen akkor, ha a fejlesztőnek még nagy követőbázissal rendelkező influencereket is sikerül behúznia, a CoD esetében viszont -mivel nagy múltra visszatekintő játéksorozat- jogosan merül fel a kérdés, hogy lehet-e trónfosztó? Ezt a témát számtalan oldal számtalan alkalommal boncolgatta már, többek között mi is, épp ezért nem is akarok mélyen belemenni. Annyi bizonyos, hogy a Fortnite-nak még mindig hatalmas előnye, hogy ingyenes, illetve hogy komoly céljai vannak az e-sport terén! Ez a két dolog bőven elég lehet ahhoz, hogy még egy olyan névvel szemben is, mint a CoD, megtartsa vezető szerepét.

Külön érdekesség egyébként, hogy a PUBG erre a 10-es listára fel sem tudott kerülni, ami olyan formán nem csoda, hogy minden streamer, aki eddig PUBG-zott, az most CoD-ozik! Kíváncsian várjuk, hogy néhány hét múlva, amikor a legelső őrület hullám áthalad a CoD felett, hogyan alakul majd a megtekintett órák száma. Egyébként, ha egy másik szemszögből, az átlagos egyidejű nézőszámból vizsgáljuk a Fortnite CoD kapcsolatot, a különbség már nem is olyan nagy. A CoD számai 277-re, a Fortnite-é 273-ra rúgnak.

Ti próbáltátok már a legújabb CoD-ot?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!