A valaha volt legkomplexebb történelmi MMO készül Hollandiában - Rulers of the Sea bemutató

A valaha volt legkomplexebb történelmi MMO készül Hollandiában - Rulers of the Sea bemutató

Ha mindig is a 18. századot bemutató MMO-ra vágytál, akkor a Rulers of the Sea a te játékod.

Én személy szerint kifejezetten örülök annak, hogy az utóbbi években egy nagyobb hangsúlyt kapnak az indie és a kisebb csapatok játékai. Bármennyire is elcsépelten hangzik, egyszerűen beleuntam az egyik 19, a másik pedig egy híján 20 kategóriájú AAA játékokba. Remek példa erre például a BioWare, akik rengeteg rajongót veszítettek az Anthem bukása miatt, az érme másik oldalon pedig ott van például a GreedFall csapata, akik már sokadjára tettek le az asztalra egy nem tökéletes, de érdekes és izgalmas RPG-t.

Ugyanezt érzem az MMO-k piacán is, ahol egyértelműen a WoW az uralkodó, mellé pedig nagyon nehéz betörni. Főleg akkor ha egy játékban még az egyediség szikrája sincs meg. Szerencsére kis kutakodással azért lehet találni figyelemre méltó projekteket, ilyen például a holland Deadeye Games berkeiben készülő Rulers of the Sea is.


Első nekifutásra előttem egy izgalmas, az 1750-es évek világára épülő MMO képe rajzolódott ki, ami azért kapott egy adag Civilization-t is. A Rulers of the Sea ugyanis egy olyan FPS/TPS MMO lesz, ami a már említett időszak teljes gazdasági, politikai, diplomáciai és hadászati életébe enged majd betekintést, sőt, mi magunk is irányíthatjuk és alakíthatjuk majd az online világ életét. Az akkori élet gyakorlatilag minden aspektusát eddig még nem látott részletességgel szeretné majd tálalni a csapat, négyzetre emelve ezzel például a King Arthur vagy a Total War széria politikai és diplomáciai rendszerét, mindezt egy hatalmas online világban, ahol az akkori társadalmi ranglétra bármely fokát megcélozhatjuk majd karakterünkkel. 


Ha pedig már szó esett a karakterekről, akkor mindenképpen ki kell emelnem a Rulers of the Sea fejlődési rendszerét. Ezúttal ugyanis magunk mögött hagyjuk majd a klasszikus XP alapú, szintezős rendszert. Karakterünk bizony tanulás alapján fejlődhet majd, amihez mi más is lenne jobb hely, mint egy egyetem vagy főiskola. Számos kurzust vehetünk majd fel, amik aztán a 18. századi élet egyes elemeire és persze a játék különféle mechanikáira tanítanak majd minket.

Persze a projekt még kezdeti stádiumban van, független csapat révén pedig a Deadeye Games csapata örömmel fogad minden támogatást, ami a játék elkészítésében segít nekik. Többek között erről is beszélgettünk Peter Schreuder Jonkmannal, a Deadeye Games CEO-jával.

"A Rulers of the Sea egyfajta keveréke a stratégia, taktikai és politikai menedzsmentnek, mindezt egy 3D-s világba átültetve, ahol realisztikus csatákat is vívhatnak majd a játékosok, akár a harcmezőn, akár az asztal mögül irányítva a katonákat. A minél magasabb szintek hajszolását lecserélve, egy új oktatási rendszert építünk a játékba, ennek segítségével válthat majd a játékosok a 152 tengerész nemzet igazi irányítójává. A fejlesztés korai szakaszában járunk még, a legnagyobb támogatás ha bátorít minket a közösség! Csatlakozzatok a fórumunkhoz, a hírlevélre való feliratkozással naprakészek maradhattok a játékot illetően, a közösségi médián keresztül pedig akár ötleteiteket, javaslataitokat is megoszthatjátok. A jövőben pedig akár a Rulers of the Sea részvényeseivé is válhattok, birtokolva ezzel a játék egy szeletét és persze osztozva a profitját." - nyilatkozta Peter Schreuder Jonkman.

Ambiciózus a csapat terve az biztos, ritkán látunk mostanában ennyire nagyratörő és érdekes játékokat. A csapatot egyébként akár már most is tudjátok támogatni, akár havi, akár egyszeri felajánlásokkal is. A támogatók természetesen nem maradnak üres kézzel, a nemesi rangokat és ezzel együtt a játék egy új szegmensét kínáló csomagok már most is elérhetőek a támogatók előtt. 

Izgatottan és kíváncsian várom a további híreket a játékról, reméljük, hogy minden jól alakul majd a Deadeye Games csapata számára, és egy valóban remek és összetett játékkal tudnak majd megörvendeztetni minket a jövőben.

Érdemes ellátogatnotok a játék honlapjára és fórumára, valamint bekövetnetek a Rulers of the Sea Facebook oldalát, ahol szintén minden információt megtaláltok a csapattal és a játékkal kapcsolatban, ráadásul a Deadeye Games közösségi menedzserében egy magyart tisztelhetünkMénesi Rudolf akár a magyarul megírt javaslataitokra is tud válaszolni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!