Egyre durvább a botrány a Blizzard körül!

Egyre durvább a botrány a Blizzard körül!

Visszafelé sült el a hongkongi tüntetést támogató Grandmaster játékos kitiltása.

A napokban nagy port kavart Grandmasters interjú a Hearthstone történelmének alighanem legnagyobb visszhangot kapott eseménye. A hazája függetlensége mellett kiálló Chung "blitzchung" Ng Wai magánakcióját a Blizzard súlyos szankciókkal honorálta, sőt a kommentátorokat az incidens miatt nemcsak a Hearthstone, hanem az összes Blizzard játék kommentálásától eltiltották.

Ennek ellenére vannak, akiket a kíméletlen büntetések ténye sem tántorít el attól, hogy hangot adjanak véleményüknek. 

A Collegiate Hearthstone bajnokság élő adásában az American University csapat egy "Szabadítsuk fel Hong Kongot, bojkottáljuk a Blizzardot" feliratú táblát tartott a kamerába -a kép természetesen gyorsan átváltott a győzelmét ünneplő Worcester csapatára-, a chat pedig konkrétan megőrült a jelenet láttán.

A Blizzard látszólag képtelen kezelni a kialakult helyzetet

A közösség őrjöng, és látszólag minden lehetséges eszközt megragadnak, hogy bojkottálják a Blizzardot a szabad véleménynyilvánítás jogának korlátozásáért. Egyesek egyszerűen csak kijelentették, hogy nem költenek többet a HS-re, de akadnak, akik már a World of Warcraft előfizetésüket is lemondták, -és persze hasonló lépésre biztatnak mindenkit.

Mások még ettől is tovább mentek, és arról adtak széles körű tájékoztatást, hogy miképp igényelhető vissza a Warcraft 3 Remaster előrendelésre kifizetett összeg. Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a legkegyetlenebb felhívást, ami a következő szintre emeli a bojkottot, és arra sarkallja a Blizzard lépéseit elutasító réteget, hogy kérjék ki a róluk tárolt adatokat a 15-ös cikkelyre hivatkozva, hiszen ha a cég meghatározott időn belül nem teljesíti a követelést, akkor súlyos eljárási díjakat kell fizetniük az európai jogszabályok értelmében.

Hová fut ki a történet?

A kialakult helyzet végére nemhogy nem tett pontot Blitzchung eltiltása, hanem csak még jobban felkorbácsolta a kedélyeket. A Blizzard subredditjét egy időre le is zárta, és bár azóta ismét megnyitották, de azóta látszólag megállíthatatlan mém-cunami söpör végig rajta, -így nem lenne meglepő, ha ismét lezárnák.

Házon belül is megosztó a kérdéskör. A cég eszméi értékei közül kettőt is letakartak a feldühödött dolgozók, jelezvén, hogy a Blizzard már nem hisz a "gondolkozz globálisan" és a "mindenki véleménye számít" elvekben.

Október 8-ai tweetje alapján Kibler sem fog szó nélkül elmenni az események mellett, és ha ez valóban megtörténik, akkor talán többeket is felbátoríthat a közösségen belül, hogy kinyilvánítsák véleményüket. Mindazonáltal kijelenthető, hogy mindez már túlmutat a Hearthstone közösségén és  a Blizzardon, ugyanis Ron Wyden amerikai szenátor is komolyan bírálta a Blizzard üzletpolitikáját, és kijelentette, hogy szerinte nem lenne szabad pusztán a kínai piac mérete miatt meghunyászkodni, és a Kínai Kommunista Párt kedvére tenni, -írja a The Verge.

Szerinted hová fog kifutni az események láncolata?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!