A Hearthstone legnagyobb alakjai is megszólaltak a Blizzard-botránnyal kapcsolatban!

A Hearthstone legnagyobb alakjai is megszólaltak a Blizzard-botránnyal kapcsolatban!

Kripp és Kibler odapörkölt a Blizzardnak!

Blitczchung kitiltása óta eltelt már egy kis idő, de a botrány nemhogy csillapodna, hanem folyamatosan fokozódik. A Hearthstone közösség legendás alakjai közül ketten is nagyon erős véleményt fogalmaztak meg a Blizzard hozzáállásával és döntéseivel kapcsolatban. Kripparian, mint főállású HS streamer, Kibler, mint hivatásos Blizzard caster szólalt meg az ügyben!

Kripparian

Lettuceking nem eresztette bő lére a mondandóját, egyszerűen leírta, hogy általában nem szokott nyilvános kijelentéseket tenni politikai ügyekben, hiába van mindig véleménye a dolgokról. A jelenlegi helyzetben azonban nem tudta véka alá rejteni a meglátásait és a közösség nyomására elmondta, hogy ő bizony teljes mellszélességgel kiáll a hongkongi tüntetések mellett. Ugyan régóta nincs már jelen aktívan a HS e-sportban Kripp, ettől függetlenül kéri a Blizzardot, hogy gondolja át a jelenlegi politikáját. Pontosan tisztában van a kanadai streamer azzal, hogy mennyire monopol is a Blizzard helyzete, de reméli, hogy a szavai nem pattannak vissza a világ egyik legnagyobb videojátékkiadó / fejlesztő vállalatáról.

Kibler

A Hearthstone e-sport megkerülhetetlen alakja Brian Kibler, aki már régóta kommentálja a legnagyobb eseményeket. Diplomatikus és összeszedett közleményében leírja, hogy nem azzal van a baja, hogy büntetést szabott ki a Blizzard a politikai (és az ő értelmezésükben súlyosan sértő) megnyilvánulás miatt, hanem azzal, hogy a szankciót teljesen eltúlozta a Blizz. Valami kisebb pénzbüntetés kiegyezett volna Kibler, de ez a döntés őt is arra kényszeríti, hogy visszalépjen egyet és átgondolja, hogy mit is szeretne kezdeni a továbbiakban. Ami biztos, hogy nem tudna őszinte mosollyal kamerák elé ülni, ezért nem vállalja el a Grandmasters Season 2. döntőjének kommentálást, amit a hamarosan megrendezésre kerülő BlizzConra időzített a Blizzard. 

Blizzard's Official Weibo Account Just Posted An Apology - to China from r/hearthstone

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz ennek az egész ügynek a kifutása, ami biztos, hogy a Blizzard szűkszavúan nyilatkozik a kérdésben. A Weibora kitett közleményükben szerepel, hogy a Blitczchung-tiltás mögött egyértelműen megtalálható az indokok között, hogy a hongkongi játékos megsértette Kína büszkeségét és méltóságát...

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!