Hamis hírekkel támad egy német híradó, szerintük az e-sport a felelős a tragédiáért

Hamis hírekkel támad egy német híradó, szerintük az e-sport a felelős a tragédiáért

Van, aki szerint a DreamHack élőben közvetítette a lövöldözést.

Mi is beszámoltunk tegnap a szerdai, Németországban történt tragédia részleteiről, így arról is, hogy az elkövető élőadásban volt nézhető Twitchen. 

Persze várható volt, hogy a média egy része azonnal felkapja majd újra az 'e-sport és a gaming ölnek' témát, de arra azért senki sem számított, hogy egyesek mennyire pofátlanul teszik majd ezt. Egy német TV csatorna ugyanis hírhamisítással mutatta be az esetet a saját műsorában. Fogták, és a lövöldözésről készült felvételeket egyszerűen úgy állították be, mintha a hivatalos DreamHackCS Twitch csatorna közvetítette volna.

Az egészben a 'legszebb', hogy az adott időpontban a csatornán visszajátszás volt nézhető, éppen a DreamHack Masters Dallas Renegades vs G2 meccsét lehetett újra megnézni. A német híradó mégis úgy hozta le a híreket, hogy az egész az adott csatornán volt nézhető. 

Ezt persze maga a G2 CEO-ja is megjegyezte, persze ő sokkal durvább szavakkal illette a híradót és a híreken dolgozókat, és valljuk be, igaza is van. Pontosan tudjuk, hogy egyes országokban mennyire félrevezetőek lehetnek a hírek, ahogy azt is, hogy a konzervatív Németország többnyire az e-sport ellen, mintsem mellette harcol, de ekkora arcátlanságot kevesen tudtak elképzelni. Sokak szerint a DreamHack-nek azonnal jogi útra kellene vinnie az ügyet, hiszen nyíltan és hamis hírekkel ment neki az adott német híradó a DreamHack-nek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!