Megszólalt a hongkongi kártyás a büntetésének enyhítése után!

Megszólalt a hongkongi kártyás a büntetésének enyhítése után!

A Grandmaster játékos záró nyilatkozata a Blizzard végső döntéséről és jövőbeli terveiről.

Noha a Doom in the Tomb eseményről kellett volna szólnia ennek a hétnek, a tekintetek mégis a tajvani Grandmaster interjúban hazája szabadsága mellett felszólaló Blitzchungra hegyeződtek, akit a Blizzard először drasztikus büntetéssel sújtott, majd a reakciókat látva enyhítettek a szankciókon.

Noha koránt sem biztos, hogy az ügynek ennyivel vége szakadna, ugyanakkor Blitzchung számára mégis lezárulni látszik a történet. A profi e-sportoló mind írásban, mind szóban kifejtette álláspontját a Blizzard végső döntéséről, és arról, hogyan tervezi-e folytatni a versenyszerű játékot.

Ha részletesebben is meghallgatnátok Blitzchung gondolatait például arról, hogy tervezi-e bojkottálni a Blizzardot, hogyan támogatná a kommentátorokat és hogy biztonságban érzi-e magát, nézzétek meg a témával kapcsolatban készített élő adásának felvételét.

Blitzchung közleménye

"Köszönöm mindenkinek a figyelmet az elmúlt egy hétben. Ez a személyes nyilatkozatom és véleményem a Blizzard végső döntéséről. Először is köszönöm a Blizzardnak, hogy átgondolta a kitiltásomat. Egy héttel ezelőtt úgy nyilatkoztam, hogy tisztában voltam a lehetséges büntetés tényével és azzal, hogy tettemnek következményei lesznek, hiszen szándékosan tereltem el a beszélgetés témáját a játékról. A jövőben jobban odafigyelek majd arra, hogy mit mondok, és a hongkongi tüntetést saját oldalaimon támogatom majd.

Sokan kérdezték tőlem, hogy elfogadom-e a Blizzard végső döntését. Két szempontból vizsgálnám a kérdést. Egyrészről a pénznyeremény, másrészről a felfüggesztés kapcsán. A pénznyereményt illetően a Blizzardot tudom idézni, akik hivatalos közleményükben kiemelték, hogy mivel tisztességesen játszottam, ezért megérdemlem a pénznyereményt, és ezt igazán értékelem, még akkor is, ha ez nem a pénzről szól, és egyesek számára talán még beszélni róla is tiszteletlenségnek számít. A Blizzard munkatársai telefonban tájékoztattak mindenről, és nagyon örülök döntésük ezen részének.

A felfüggesztést egy évről fél évre csökkentették. Még egyszer, nagyon boldog vagyok, amiért átgondolták a kitiltásomatt, de hat hónap mégis egy kicsit soknak tűnik nekem. Persze azt is tudom, hogy ezt követően folytathatom profi karrieremet a Grandmaster bajnokságban, ami jelenleg a legrangosabb e-sport esemény a HS-ben. Mindazonáltal azt remélem, hogy a Blizzard fontolóra veszi, hogy enyhítik a kommentátorok büntetését is. (Szerk. Egyelőre a két kommentátorra is fél év eltiltást róttak.)

Végül pedig hadd válaszoljam meg azt a kérdést, hogy folytatom-e a versenyszerű játékot. Őszintén szólva még nem döntöttem el. A legelső bajnokságom, amit részt vehetek a Grandmaster következő szezonja lehet, ami mostantól számítva pár hónapon belül veszi kezdetét. A közte lévő időt pihenésre fogom fordítani, és ezalatt kitalálom, hogy hogyan tovább.

A Hearthstone megváltoztatta az életemet, és igazán szeretem ezt a közösséget."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!