Wild formátum tippek - Semleges lapok, amiket érdemes craftolni

Wild formátum tippek - Semleges lapok, amiket érdemes craftolni

A Saviors of Uldum nerfek utáni meta alapján összeállított lista a craftolásra ajánlott semleges Wild lapokból.

Mióta egymás mellett párhuzamosan fut a Standard és Wild ladder, a játékosoknak három opciójuk van. Játszhatnak az aktuális Standard szettekkel, az összessel Wildban, -vagy épp egyszerre haladhatnak mindkét ladderen. Ha te is azok közé tartozol, akik nem hanyagolják el a Wild laddert sem, akkor Corbettgames semleges lapajánlója mentén nyugodtan nekiláthatsz a craftolásnak.

Ajánlott semleges Legendary lapok

Két különleges mechanikával rendelkező Legendary lap, amik idejekorán kerültek Wildba. Míg Baku egyaránt képes agresszív deckek (Odd Paladin és Odd Rogue) és a kontrollosabb vonalat képviselő paklik (Odd Warrior) felemelésére, addig Genn inkább középtávon hatékony például az Even Shaman és az Even Warlock archetípusokban.

Az első két kalandor Saviors of Uldum verziója sajnos nem gyakorolt nagy hatást a játékmenetre ellenben a League of Explorers megfelelőikkel. Reno Jackson a Highlander paklikba elengedhetetlen, Brann Bronzebeard pedig hatalmas értéket képes generálni, amit a legtöbb kontroll verzió kamatoztat is. Sir Finley Mrrgglton pedig a gyors és ütőképes paklikban juttathat előnyhöz, legyen szó Pirate Warriorról, Aggro Druidról vagy épp Murloc Shamanról, ez az egy manás Legendary mindegyik hatékonyságán növel egy kicsit.

Két 5/5-ös testtel rendelkező Legendary, amik komoly szerephez jutnak Wild metába. Míg Emperor Thaurissan önmagában képes új archetípusok és kombók megalkotására, addig Loatheb mind aggro, mind kontroll paklikban helyet kap erőteljes Battlecry képessége miatt.

Ha erőteljes Battlecry képességekről írtunk az előző bekezdésben, akkor ne feledkezzünk el se Zola the Gorgonról, se Kazakusról, hiszen mindkettő parádésan kombózható Brann Bronzebearddel, de önmagukban is döntő szerephez juthatnak egy-egy hosszabbra nyúló összecsapás során.

Az erőteljes lények sorát tovább bővíti Ragnaros the Firelord és The Lich King. Mindkettő egy komoly nyolcadik körös fenyegetés ígéretével kecsegtet és mindkettő a köröd végén húz egy nagyot , -na meg persze mindkettő megkerülhetetlen Wild formátumban.

Ajánlott semleges Epic lapok

Míg a Dirty Rat és a Skulking Geist ellenfelünk tervének ellehetetlenítésében játszik szerepet, addig a Corridor Creeper a nerfek ellenére nagyon jól helytáll az agresszív paklikban, így például az Odd Paladinban és az Odd Rogueban is.

Ajánlott semleges Rare lapok

A Deathlord egy masszív védelemmel bíró három manás Rare minion, amit főképp a Reno paklik és hasonló kontrollosabb archetípusok használnak. A Galvanizer egyértelmű választás a Mech paklikba, illetve a Mecha'thun kombók létrejöttében is segít. A Coldlight Oracle pedig egy prémium opció laphúzásra, amit legtöbbször mill paklikban látunk fatigue eszközként használva.

Ajánlott semleges Common lapok

Mindkét lap tempót generál csupán két manáért. A Mad Scientist értelemszerűen a Deathrattle paklikhoz lehet jó választás, míg a Mechwarper kiemelt szerephez jut a Summoning Portallal megtámogatott SN1P-SN4P OTK kombónál.

Két olyan lap, amik jelentős mennyiségű HP-t töltenek vissza, amire szükséged is lesz azokban a kontroll paklikban, amik törékenyek a mérkőzés elején. Végül is Reno Jackson érkezéséig valahogy túl kell élni, nem igaz?

Odd Paladin, Odd Rogue és egyéb agresszív aggro deckek korai tempóját megteremteni hivatott fenyegetések. Mindegyikre igaz, hogy flexibilisen használhatóak, illetve sokkal több hozható ki belőlük, mint elsőre gondolnánk.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!