CS:GO-ban megismert barátja életét mentette meg egy amerikai tini

Újabb bizonyíték, hogy a videojátékok nem ölnek, éppen ellenkezőleg.

Számtalan alkalommal hallottuk már a sokszor teljesen vakvágányon lévő "szakértők" véleményét, miszerint a videojátékok és az e-sport nem csak káros, de egyenesen halálokért is felelőssé tehető. Nem is olyan régen például egy német TV csatorna hamisított hírt közölt le a múltheti németországi tragédia kapcsán.

Azt is többször hallottuk már, hogy az Olimpiai Bizottság sem nézi jő szemmel az e-sport fejlődésest, hiszen zömében, erőszakos, a különféle bántalmazásokat hétköznapinak beállító játékokról beszélhetünk. Pedig az igazság az, hogy a gaming nem öl embereket, pont, hogy összehozhatja azokat. Barátságok, akár komolyabb kapcsolatok is kialakulhatnak az e-sport vagy bármilyen videojáték révén, sőt, most egy életet is megmentett a CS:GO.

A 14 éves Reilly Howard egyik kedvenc játéka a CS:GO, nem is olyan régen pedig összeismerkedett a játékban egy 13 éves sráccal, akivel szinte azonnal barátok lettek. Olyannyira, hogy Reilly társa egy nap azt is elsírta a fiúnak, hogy öngyilkos akar lenni. Az Amerikában élő 14 éves srác pedig hatalmas érzelmi intelligenciáról tett tanúbizonyságot, órákig a telefonnál tartotta elkeseredett barátját és még egy segélyvonal felhívására is rá tudta venni.

Szerencsére a tragédia nem következett be, Reilly mindenhonnan kapja az elismeréseket és a dicsérő szavakat. Valóban elismerésre méltó, amit a 14 éves fiú tett barátjáért, sokszor még felnőtt embereknek sincs ennyi lélekjelenléte hasonló esetben. Muszáj megemlítenem azt, ami valószínűleg nektek is kiszúrta a szemeteket a videóban. Reilly ugyanis vagy világi troll, vagy most videós felvétel bizonyítja, hogy csal, hiszen a monitoron tisztán lehetett látni, hogy pörgő aim fut a háttérben. Reméljük csak egy elrejtett poénról van szó, de még ha nem is, akkor is elnézhetjük ezt a 14 éves srácnak, hiszen megmentett egy emberi életet, megmentette a barátját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!