A WoT-os ott szerez kreditet, ahol tud - Újabb kiskapu vagy a farmolás fellegvára?

Töménytelen kreditet farmolhatsz minimális erőbefektetéssel, ha mersz kockáztatni egy kicsit.

Ha a játék kiskapuinak kizsákmányolásáról van szó, akkor a játékosok kreativitása nem ismer határt. Elég csak a legutóbbi amerikai szerveren történt incidensre gondolni, ahol az egyik játékos azzal bukott le, hogy Team Battle játékmódban farmolta degeszre magát.

A mostani eset ismételten csak a kreditszerzés egy feltehetően nem túl etikus módjáról szól, de az előző történethez képest van pár jelentős eltérés. A két legfontosabb, hogy jóval egyszerűbb kivitelezni és akár cikkünk megírásának pillanatában is elkezdheti bárki, valamint egyelőre nem kapott nagyobb visszhangot az eset, azaz elsőként foglalkozunk ezzel a témával, így cikkünkben kizárólag a folyamatot járjuk végig, de nem vonunk le messzemenő következtetéseket, épp ezért a csapat és játékosneveket is kitakartuk.

Miről is szól ez az egész?

A World of Tanks és a FaceIT együttműködése 2016-ban kezdődött, és kezdetben igen komoly nyereményekkel próbálták átcsábítani az ESL-ben edzett veteránokat az új platformra, de sajnos idővel a FaceIT World of Tanks versenyeiről eltűntek a pénznyeremények, és a közösség nagyobb része motivációját vesztve felhagyott a kompetitív játékkal.

Ennek ellenére mégis akadnak lehetőségek a platformon. A FaceIT-en ugyanis lehet szervezni egymás elleni csatákat -úgynevezett Hubokat-, amihez csupán az applikációra lesz szükséged, majd be kell lépned a speciális csatába -akárcsak egy CW csatánál- és lejátszani a mérkőzést. Ezeknél az 1v1 meccseknél szabadon beállítható a csata hossza és a várakozási idő is, ráadásul mivel 1v1 kihívásról van szó, ezért elegendő egy ismerőst megkérni, hogy ugorjon be ellened, vagy ha rendelkezel egy felhasználói fiókkal, akkor laptopról intézni a belépést a csatába.

Ezekért az 1v1-ekért ugyanúgy kreditet kapsz, mint a jól ismert random csatákért, csak épp itt az ellenfél nem lő vissza, -ezért a győzelem is garantálva van. Ha ez nem lenne elég, akkor nyugodtan bemehetsz egy tier VIII-as prémium tankkal a tier X-es ellen.

A terv következésképp innentől meglehetősen egyszerű. Szerzel egy ismerőst, aki megáll előtted vagy egy felhasználói fiókot, amit laptopról csatlakoztatsz a csatába valamilyen magas HP értékű tier X-es tankkal, majd a tier VIII-as prémium egységeddel szétlövöd, miután aktiváltad a prémium fiókot, a személyes tartalékokat vagy épp a klánbónuszt.

Az első képen látható rengeteg 100%-os győzelmi aránnyal és 2.400 körüli átlagos sebzéssel rendelkező játékos mindegyike ezt a módszert alkalmazta. A második képen azt láthatjátok, hogy egy-egy összecsapás között mennyi idő telik el. A harmadikon a csata részleteit figyelhetitek meg, amiből kiderül, hogy az ellenfél -ami vélhetően egy IS-7 lehetett- egyszer sem lőtt vissza öt csatán keresztül. Csak tippelni tudunk, hogy egy kihívás mennyi ezüstöt hozhat, de az ~500.000 kredit/kihívás biztos becslésnek tűnik.

Ez nem is olyan rossz körülbelül negyed óra alatt, nemde?

Tilos így szerezni kreditet?

Senkit sem szeretnénk arra buzdítani, hogy ilyen módszerrel próbáljon kredithez jutni, hiszen ez aligha fér bele a fair play fogalmába, -annak ellenére, hogy nem rontja el senki játékélményét. Egyelőre azt sem tudni, hogy a Wargaming felfigyelt-e már a jelenségre, és az még nagyobb kérdőjel, hogy vajon jár-e ezért bármi szankció a későbbiekben, ugyanis minden lejátszott csata dokumentálásra kerül, és bárki számára visszakereshető.

A másik nézőpont szerint pedig épp azért kell minél hamarabb csatlakozni egy ilyen 1on1 Hub közösséghez, mert nem tudni, hogy mikor szakad vége ennek a lehetőségnek, és addig kell a lehető legtöbb kreditet kiszedni belőle, amíg ez az opció él. Ha például a személyes küldetések, a kiválóságjelek vagy épp a Steel Hunter mód riggelésére gondoltok, akkor a Wargaming egyáltalán nem olyan következetes és szigorú a tiltásokat illetően, mint azt elsőre gondolnánk, így pedig talán nem olyan nagy a kockázat pár millió potya kreditért cserébe.

Neked mi a véleményed erről a kreditfarmolási módszerről? Te is megpróbálkozol vele vagy inkább kihagyod ezt a lehetőséget?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.