Így változott a Standard meta a Wild lapok érkezése óta!

Így változott a Standard meta a Wild lapok érkezése óta!

A 23 Wild lap érkezése alakított a Standard meta erősorrendjén.

Már a 23 Wild lapos patch előtt is a Shaman vezette a népszerűségi listát, azonban erősségben még messze volt attól, hogy komolyan kelljen venni Thrall paklijait. Az elmúlt hét statisztikái alapján azonban olyan irányba mozdult el a Standard ladder, amit nem valószínű, hogy a Blizzard munkatársai megálmodtak a tervezőasztaloknál. Mutatjuk a legfrissebb meta mozgásokat!

Hatalmasat ugrott előre népszerűségben és erősségben is a Shaman, aminek Quest verziója piszkosul jól teljesít a ladder minden pontján. A Desert Hare + Evolve kombóval nem sokat lehet kezdeni, a duplázott Battlecryok szinte végtelen erőforrást jelentenek. Igazán hard control deckek tudják csak elkapni a Quest Shamit, azonban egyelőre kevés ilyennel lehet találkozni. A második helyet a Priest sajátította ki. Legendhez közelebb a Combo változat hasít, amivel simán lehet 3-4. körben is OTK-zni azl ellenfeleket, alacsonyabb szinten az újdonság varázsát keresik a játékosok, ott az N'zoth Resurrect verzió a népszerűbb. Hatalmasat zuhant a Warlock és a Warrior, amik nem igazán kaptak erős lapokat. Oké, az Imp Gang Boss jónak számít, de nem ebben a metában nem igazán fenyegeti az ellenfelet egy kósza 2/4-es test.

A Warrior eddig választhatott, hogy Control, vagy Bomb paklit játszik, most aközött választhat, hogy earlyben, vagy mid game-ben kapjon ki. Nem működnek továbbra sem a Mage deckek, hiába hasít velük Apxvoid. A Paladin, Hunter, Druid és a Priest négyese átlépi ugyan az 50 %-os győzelmi arányt, de talán Anduin az egyetlen ebből a négyesből, amivel igazán szép eredményeket lehet elérni.

Ti milyen deckekkel farmoljátok a győzelmeket?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!