A Riot Games új FPS játéka fejlesztheti a konkurenciát is?

A Riot Games új FPS játéka fejlesztheti a konkurenciát is?

Nagyratörő tervekkel érkezik a kompetitív FPS piac legújabb belépője.

A LoL 10. születésnapja alkalmával bemutatott Project A-ról, a Riot Games új, készülő FPS játékáról mi is írtunk tegnap. Maga a játék még egy nagyon korai szakaszában jár a fejlesztésnek, sokakat azonban már most is megmozgatott. Peddig arról még nem is beszéltünk, hogy a csapat mennyire elszántam küzd a lag mentes, tökéletes online közeg eléréséért.

Az aranyközépúton lévő, félig taktikai, de félig hero shooter játéknál ugyanis az egyik legfontosabb cél, hogy kiküszöböljék az online játékok egyik legnagyobb ellenségét, a lagot. Ennek az éléréséhez két lépcső vezet, az első, hogy a Project A-ban a Street Fighter szériából már ismerős netkód megoldással találkozhatunk majd, ami a Capcom játékánál már sikerrel vette az akadályokat, és közel lagmentes játékot eredményezett.

A második lépcsőfok is ismerős lehet már a LoL-os játékosoknak, hiszen a Riot már korábban, 2016-ban is beszélt arról, hogy a 'saját internetük' megalkotásával gyakorlatilag nullára tudnák csökkenteni nem csak a lagot, de minden más online problémát is. Nagyon leegyszerűsítve, minden adatot magától a Riot rendszerétől kapna meg a játékos, nem kellenének ún. 'harmadik felek', nem kellenének közvetítő szerverek a Riot és a mi gépeink között, így gyakorlatilag minden online probléma megszűnne, vagy legalább minimálisra csökkenne.

a Riot Games innovatív terve

Az immár négy éve fejlesztés alatt álló rendszer minden bizonnyal a Project A megjelenésével éri majd el végleges formáját, ez pedig nagy előrelépés lehet más játékoknak is. Akár a CS:GO-nak is, ahol bár voltak törekvésék a lag kiirtására az elmúlt hónapok alatt, számottevő változást egyik fejlesztés sem hozott. 

Nagy tervek ezek az biztos, és ha valóban megvalósulnak, ha valóban egy olyan lag mentes kompetitív shootert kapunk majd, ami könnyedén felveszi a kesztyűt akár a CS:GO-val is, akkor könnyen lehet, hogy bajban lesz a Valve játéka. De őszintén szólva, már annak is örülhetnénk, ha a Riot a Valve-ot is fejlődésre kényszeríti majd.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!