Meglepő beállításokkal nyerhetünk egy kis FPS-t a Fortnite-ban

Valamit elrontott az Epic, de javíthatunk rajta.

A rossz FPS és a folyamatos mikrólaggok sokszor nem a játékosok hibájából fakadnak. Borzasztó frusztráló és sokszor nem tehetünk semmit ellene, hisz a fejlesztők rontottak el valamit, vagy a játék motorja viselkedik hibásan. A problémát tehát esélytelen teljesen megoldani, de mindig akadnak apró trükkök, amivel javíthatunk a helyzeten. Ezek pedig nem mindig logikusak, a Fortnite akadozásának megoldása pedig pont ebbe a csoportba tartozik.

A játék kompetitív Reddit oldalára került ki egy poszt, ahol egy játékos szinte a lehető legjobb vassal tesztelte le a játékot. Intel i9 9900k, RTX 2060 és 16 GB RAM-mal kezdte meg a Benchmarkot, ami folyamatos és észrevehető mikrólaggokat mutatott.Ahogy a képen is látszik, a kamera mozgatása közben olyan képet mutat, mintha földrengést mérne. Ezután nekilátott a beállítások változtatásának és végül eljutott az arany formuláig. Először is leírta, hogy mi nem segít az FPS-en, ez a két dolog pedig az FPS-ünk limitálása és a hangminőség csökkentése, így ezeket jobb békén hagyni.

Ahhoz viszont, hogy jobb FPS-ünk legyen két fontos dolgot kell tennünk: Be kell kapcsolnunk a Multithreaded renderinget a textúra minőségét pedig a lehető legnagyobbra kell állítanunk. Ha elég jó gépünk van akkor Epicre, ha az átlagosnál rosszabb, akkor érdemes megtalálni a tökéletes minőséget. Meglepetésre ez szinte teljesen lesimítja a fenti grafikont és sokkal élvezhetőbbé teszi a játékot.Logikusan a minőség növelésével FPS-t kellene veszítenünk, de az Unreal Engine hibája miatt igazából helyrehozzuk a problémát, ha a lehető legmagasabbra tesszük a minőséget. Érdemes kipróbálnotok, hisz a tesztek nem hazudnak, tökéletes megoldást viszont ne várjatok, azzal csak az Epic Games tud majd szolgálni.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes analízisre azt ITT tekinthetitek meg.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!