Worlds 2019 Play-In első nap összefoglaló: Csacsiék megkezdték szereplésüket!

Worlds 2019 Play-In első nap összefoglaló: Csacsiék megkezdték szereplésüket!

Két csoport mutatkozott be a Worlds 2019 első meccsnapján. Vizicsacsiék két alkalommal is színpadra kerültek!

A mai napon kezdetét vette a League of Legends 2019-es világbajnokságának Play-In szakasza. A magyar szurkolóknak ez a vb más, mint a többi, ugyanis most először Vizicsacsi is kijutott, aki történetesen a Play-In-ben kezdi meg világbajnoki szereplését. A Play-In első szakaszában hat darab Bo1-es összecsapást figyelhetünk meg a négy csoport résztvevői között, ma pedig máris sor került Csacsiékra is, íme az első nap eredményei röviden.

Clutch Gaming vs. Unicorns of Love

Már a nyitó mérkőzésen egy érdekes meccset láthattunk, ugyanis sokan elkönyvelték az összecsapást a Clutch javára, akik aztán igen nagyot koppantak, hiszen az UOL nagyon szépen felépített játékkal állította őket a sarokba. Választásuk kissé eltért a megszokottól, ugyanis Heimerdinger "ADC"-vel kergették ki a világból az NA csapatot, bár a legutóbbi buffoknak köszönhetően egyáltalán nem meglepő választás. Miden Tristanaval kellett szembenézzen Damonte Renektonja.

A rövidnek csöppet sem nevezhető 38 perces mérkőzést végigdominálta az UOL, a Clutch Gamingnek voltaképp esélye sem volt.

Győztes: Unicorns of Love

Detonation FocusMe vs. Splyce

Csacsiék mérkőzéseinek összefoglalóit ebben a cikkünkben találjátok.

Mammoth vs. Unicorns of Love

A nap harmadik mérkőzésén ismét a Unicorns of Love lépett pályára, ellenfelük pedig az ausztrál Mammoth volt, akiket nagyjából a Play-In legesélytelenebb csapatának tartják, az összecsapás során azonban rácáfoltak erre, ugyanis nagyon szépet mentek a UOL ellen.

Maga a mérkőzés elég lassan indult be gyilkosságok tekintetében még a 15. percben is 1-1 volt az állás, végül az első komolyabb csapatharc bővítette a számokat. Jó 20 percig fej-fej mellett haladtak a csapatok gold tekintetében, de aztán a Mammoth szépen lassan elkezdte felépíteni az előnyét. Tornyokkal is és sárkányokkal is jobban álltak, a 28. percben pedig egy Baront is szereztek. A pont a meccs végére még egy Baronnal később érkezett meg, amikor az MMM már a gyík leszedése előtt kikapott egy UOL játékost, aki nagy bőszen a hátukba teleportált, csak épp rálátás nélkül, ez a pillanat 5:22-nél látható a lenti összefoglalóban. A Mammoth 38 perc után zárta le a találkozót.

Győztes: Mammoth

DetonatioN FocusMe vs. Isurus Gaming

Egyértelműen a late game-re ment rá a pick / ban választásokkal a főleg chilei játékosokból álló IG. Velük szemben a DFM-nek kötelező volt a győzelem, ugyanis Vizicsacsiék ellen nem sikerült nekik jól bemutatkozni a Worlds színpadán. A kezdeti agresszió egyértelműen a dél-amerikaiak oldaláról érkezett, kétszer is elkapták Ekkot, de az előny nem tartott ki sokáig. A japán liga győztese visszajött a mérkőzésbe és mindent megtett, hogy Kayle és Xayah vezetésével rövidre zárja a mérkőzést, azonban a disengage összeállítással nem tudtak mit kezdeni.

Hiába kezdték jobban a csapatharcokat, a gyilkosságok csak nem szaporodtak az eredményjelzőn, így az ISG könnyedén játszhatta a saját játékát. A 30. perc után be is indult a tripla óceán sárkány segítette ISG, akik az elhúzódó csapatharcokból jobban jöttek ki, ami a Baront és a győzelmet is jelentette.

Győztes: Isurus Gaming

Mammoth vs. Clutch Gaming

A játéknap utolsó előtti mérkőzésén hatalmas teher volt Huniékon, akik meglepetésre 0-1-gyel kezdték a vb-t. A Mammoth szép győzelmet szerzett az Unikornisok ellen, de egy második sikerrel óriási lépést tettek volna a továbbjutás felé. A dupla ADC compnak csak idő kellett a CG oldalán, de az MMM Azir + Kai'sa duójáráa sem lehetett panasz, ha a late game-et nézzük. Hiába a Tristana és Sivir, a CG magához ragadta a kezdeményezést és simán ellépett ellenfelétől az első 15 percben, főleg Liranak köszönhetően. 8 toronylemezt hoztak el, amíg a Mammoth csak 1-et, megszerezték a Rift Heraldot és az első sárkányt is. A 24. percben végre megtalálta azt a harcot a CG, amit keresett. Két gyilkosságot szereztek, ami után egyből fordultak is a Baron Nashorra. Az aranyelőny közelítette a 10 000-t, teljesen beszorult az MMM saját bázisára.

Az elképszető Baron steal sem segített az MMM csapatán, akik húzták az időt, ameddig csak tudták, de ez sem volt elég. Felőrölte ellenfelét a CG, ezzel 1-1-re áll az A csoportban mind a három csapat. Óriási izgalmakra van kilátás pénteken, amikor jön a következő csoportkör.

Győztes: Clutch Gaming

Splyce vs. Isurus Gaming

Csacsiék ISG elleni mérkőzését itt olvashatjátok.

Folytatás holnap, amikor újabb két csoport, azaz hat csapat kezdi meg szereplését a 2019-es Worldsön.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.