Minden, amit tudni érdemes az idei VB-ről

Minden, amit tudni érdemes az idei VB-ről

Kit, mikor és miért nézhetünk? Segítünk!

Október 2-án, azaz szerdán kezdetét veszi a 2019-es Worlds, ahol végre először nem csak az európai csapatoknak, de Vizicsacsinak is drukkolhatunk. Persze, a csoportmeccsekig még bőven van idő, hisz holnap csak a play-inek kezdődnek majd, ahol Vizicsacsi és csapata is megküzd a japán és latin-amerikai ellenfeleivel. Korábban már írtunk egy cikket arról, hogy mikor és ki ellen követhetjük majd Csacsit, amit lentebb tekinthettek meg.

Emellett viszont még sok információ van, amit érdemes tudni a kezdés előtt.

Play-in

A harmadik helyen bejutó csapatok és a wild cardos gárdák október 2-től 8-ig küzdenek majd meg. Egyetlen pihenőnap a vasárnap lesz, ami október 6-ra esik. A fent látható csoportokból minden csapat kétszer játszik majd a másik ellen, ezután pedig az első kettő jut tovább a rájátszásba. Itt minden csapat párhozamosan játszik majd, az első helyen továbbjutók egy második csapattal, míg a második helyen továbbjutók egy első csapattal. Aki ezt a párharcot megnyeri, az azonnal a csoportokban találhatja magát.

Sokszor láthattunk már meglepetést a VB-ken, de a papírforma azt diktálja, hogy a négy nagy régió harmadik helyezettjei jutnak majd tovább: a Clutch Gaming, a Damwon Gaming, Splyce és a Hong Kong Attitude. Ha tényleg nekik sikerül abszolválniuk a feladatot, akkor a szabályok értelmében a Clutch csak a C csoportba kerülhet, a Hong Kong Attitude csak az A előjelű csoportot foglalhatja el, hisz a C már a Clutch-csé, míg a maradék kettőben található LMS csapat. Ezután csak a Damwon Gaming és a Splyce maradt, akiknek 50% esélyük lesz, hogy a B vagy a D csoportba kerüljenek.

Véleményem szerint Csacsiéknak egyértelműen jobb lenne a B, de az edzőjük Duke szerint inkább a D-be vágynak, mivel a Liquid és az AHQ is könnyű falat.

Csoportmeccsek

A csoportmeccseket már nem csak a LEC stúdiójában láthatjuk ugyanis a Verti Music Hall áll majd a csapatok rendelkezésére. Egészen a rájátszásig viszont még nem kezdünk el utazni Európában, így a német drukkerek járnak a legjobban. Nézzük is viszont, hogy itt mi lesz majd a lebonyolítás.

A fenti képen látható csoportok egy-egy csapattal bővülnek majd ki, itt pedig ugyancsak mindenki mindenki ellen játszik majd kétszer, és ismét két továbbjutó csapat folytatja a versenyzést. Ezután jöhet a rájátszás és a legjobb nyolc csapat, akik már Madridban, a Palacio Vistalegre-ban folytatják. A negyeddöntőket 26-27-én játsszák le a csapatok, míg az elődöntők már jövő hónapban, november 2-3-án érnek véget. A döntő november 10-én lesz majd a párizsi AccorHotels Arénában.Ha eddig nem követtétek volna a top csapatokat és játékosokat, akkor alább megnézhetitek a legesélyesebb csapatokat:

És a VB legjobb formában lévő játékosait is:

Holnap tehát indul a több, mint egy hónapos show. Szívből reméljük, hogy Vizicsacsi sokáig jut majd és végül egy európai gárda nyeri meg az első szezon után újra a legrangosabb LoL tornát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.