Ahogy sok minden, úgy a felújított Cache sem olyan Kínában, mint máshol

A felújított Cache sem úszta meg a cenzúrát.

Nem csak a politikai, de a gaming és e-sport hírekben is sokat hallottunk mostanában Kínáról és Hongkongról. Az ESL például erősen kérte dolgozóit, hogy a jelenlegi hongkongi helyzetről ne tegyenek említést sem a közösségi médiában, sem a jövőhónapban megrendezendő IEM Beijing CS:GO versenyen. 

Ha már IEM Beijing, akkor biztosan emlékeztek a tavalyi Sanghajban tartott versenyre, ahol némelyik pálya egy kicsit a cenzúra áldozata lett. Egyes jelképek, például a szovjet vörös csillag is eltűnt akkor Cache-ről és Trainről, igaz, a T kezdőn lévő hatalmas Lenin mozaikkal nem volt baja a kínaiaknak. Hiába, a cenzúrát pont arról lehet megismerni, hogy értelmetlen és logikátlan. 

Mivel az oroszországi helyszín megmaradt a felújított Cache esetében is, így érthető, hogy az új pályán is vannak olyan jelképek, olyan képek, amik szintén nem mentek át a kínai cenzúrán. Míg a legtöbb helyen "csak" a hangulatból veszít a kínai verzió, addig például B lerakó egyenesen rosszul néz ki. A képre kattintva megnézhetitek az új Cache kínai változatának össze eltérését és néhány olyan skint is, ami ugyancsak eltérő a keleti országban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!