Honnan tudhatom, hogy egy bottal találkoztam a Fortnite új felvonásában?

Honnan tudhatom, hogy egy bottal találkoztam a Fortnite új felvonásában?

A válasz néha teljesen egyértelmű, néha pedig elég nehéz eldönteni, hogy ez most valódi játékos, vagy egy bot volt.

A Fortnite legújabb szezonjában az új pálya és a jócskán lecsökkentett eszközkészlet mellett az egyik legnagyobb újdonság még a botok bevezetése volt. Ezek a rendszer által irányított karakterek arra hivatottak, hogy a kevésbé ügyes játékosok is örömüket leljék a játékban. Az Epic Games azt ígérte, hogy a botok nem fognak járműveket használni, illetve nem fognak 90 fokozni, de folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy hogyan tegyék őket minél realisztikusabbá. Nos, erre szükség is lesz, ugyanis ezek a botok néha igen érdekes megmozdulásokat tudnak csinálni.

Alapvetően az a kérdés, hogy miből tudhatom, hogy bot az ellenfelem, egy nem is annyira egyszerű felvetés, a botok ugyanis összetett algoritmusokból épülnek fel. Ők egy meccs elején megszületnek, majd a halálukat követően eltűnnek. Az egyik dolog, ami árulkodó lehet, az a nevük, a közösség a szezon eleje óta figyeli a botokat, Kleinmike a következő összefüggéseket vette észre náluk.

A nevük mindig két szóból áll, amelyeknek kezdő betűi mindig nagyok, és van mögöttük egy szám, ami 0-tól 99-ig terjed. Ez a kombináció lehetővé teszi az Epic rendszere számára, hogy adott esetben akár több ezer bot is párhuzamosan elérhető legyen, de előfordulhat, hogy léteznek még más kombinációk is a névalkotásra.

Mint feljebb említettem, adott esetben a mozgásuk, a tevékenységük is mindent elmond, sok bot ugyanis annyira természetellenesen mozog, cselekszik, hogy még a legeslegkezdőbb játékosból se néz ki ilyet az ember. Itt van néhány példa:

A fenti két elemen túl van még egy-két olyan lépés, amelyet a mérkőzés után, vagy pont a mérkőzés előtt ellenőrizhetünk le. A lobby-ban, miközben várunk a többi játékosra, a botok is van, hogy elkezdenek táncolni, ám őket valamiért nem tudjuk utánozni. Aki esetleg nem tudná, a Fortnite-nak van egy olyan funkciója, hogyha odaállunk egy játékos elé, aki olyan táncot nyomat, ami nekünk is megvan, akkor az emote tárcsánk előre helyezi az emote-ot, így azonnal megtalálhatjuk. A botoknál azonban nincs ilyen opció.

I figured out how to tell the difference between bots and real players pre lobby screen. Bots will do emotes and you cant mimic them. You can only mimic real players emotes. Test it out and you ll see what i mean guys. Also, bots stop dancing after about 10 seconds without doing any actions to stop. from r/FortNiteBR

Végül pedig, a mérkőzés után a replay módban, ha beállítjuk a névtáblák mutatása funkciót, akkor láthatjuk, hogy a játékosok neveit, ám vannak karakterek, akik felett nem jelenik meg ez a funkció. Állítólag ők szintúgy botok. Példa:

Vannak esetek, amikor nem lehet megmondani teljes bizonyossággal, hogy valódi játékossal, vagy egy bottal csaptunk össze, de az Epic Games-nek pontosan ez volt a célja. Meglátjuk, hogy a későbbiekben milyen részleteket vesz még észre a közösség a botok beazonosíthatóságát illetően, illetve hogy az Epic Games milyen módon tudja majd őket fejleszteni.

Nektek milyen érzésetek van a botokkal kapcsolatban? Van értelmük a játékban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!