A Fortnite fekete lyuka a pálya mellett a korábbi nézőrekordokat is megsemmisítette

A Fortnite fekete lyuka a pálya mellett a korábbi nézőrekordokat is megsemmisítette

A játékon belüli számokat még nem is publikálta az Epic, már a Twitter, Twitch és Youtube számok is beszédesek.

A Fortnite "The End" névre keresztelt eseménye óriási visszhangot keltett nemcsak a gaming világban, hanem a mainstream médiában is, rengeteg hírportál foglalkozott akár több alkalommal is a játék 40 órás leállásával. A nézőszámok brutális mérete azonnal látható volt, a Fortnite-ot csak Twitchen több mint másfél millióan nézték az esemény során.

Az Epic Games most elárult néhány pontos adatot; Twitchen 1,7 milliónál is több egyidejű néző jelentette a csúcspontot, Twitteren ez a szám 1,4 millió volt, Youtube-on pedig a brutális 4,3 milliónál állt meg a mérő. Ez azt jelenti, hogy több mint 7 millió ember nézte élőben egy időben az eseményeket csak a social media felületeken, ez pedig számos rekordot megdöntött. Twitchen és Twitteren ez volt a legnézettebb játékbeli esemény, Youtube-on pedig az egyik legnézettebb adások közé tartozott.

Arról sajnos nem osztott meg információkat a kiadó, hogy a játékon belül hányan nézték a történéseket, könnyen elképzelhető, hogy a Marshmello koncert számait is felülmúlta a fekete lyuk. 

Fontos, hogy a fenti számok az egyidejű nézőszámok, az összes elért néző több tízmillióra, vagy akár több százmillióra tehető, hiszen olyan emberekhez is eljutott a történés híre, akik amúgy egyáltalán nem foglalkoznak a Fortnite-tal, nem is követik azt, erre viszont felkapták a fejüket.

Az Epic Games ismételten történelmit alkotott, a kérdés már csak az, hogy hányszor tudják még felülmúlni saját magukat?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!