"Végre ez egy olyan verseny lesz, ahol súlya van a halálodnak." - Sweet Dreamhack interjú

A nemrég fontos döntést meghozó Sweet részt vesz a Dreamhack 2019-es Fortnite versenyén, amelyhez egészen Svédországig kell utaznia.

A Fortnite kompetitív vonala előreláthatólag változás előtt áll, legalábbis a teljes kompetitív közösség ebben reménykedik, ugyanis a játék tizedik szezonja verseny szempontból elég nagy fekete folt volt. Többek között erről is kérdeztük Sweetet, aki az idei évben számos szép eredményt zsebelt be magának, például a magyar résztvevők közül ő hozta el a legnagyobb összpénznyereményt a Fortnite világbajnokság selejtezőiről, most pedig leigazolt az iponTHR csapatához, akikkel egy gyümölcsözőnek ígérkező projektbe vágtak.

Nemrég igen komoly döntést hoztál meg, felvételt nyertél az egyetemre, a kínálkozó lehetőségek miatt viszont elhalasztottad egy évvel a tanulmányaidat. Mennyire volt nehéz ezt meglépni, illetve mit szóltak hozzá a szüleid, barátnőd?

Meglépni nem volt nehéz, mert már rég óta barátkoztam a gondolattal, szerintem sok mindenről nem maradok le, ha egy évvel később állok neki, viszont így bennem van, hogy igen is megpróbáltam az esportolói karriert. A barátnőm mindig támogatott, szüleim pedig miután megértették ezt az egészet, utána már ők is támogattak benne.

Mi a kitűzött célod erre az időszakra?

Minél többet gyakorolni, hogy egyre és egyre jobb legyek, még több és még jobb nemzetközi eredményt szeretnék elérni, emellett pedig streamelni amennyit csak tudok, hogy szépen növekedjen továbbra is a csatornám.

Nemrég leigazoltál az iPonTHR csapatához, mi miatt döntöttél végül mellettük?

Gyakorlatilag egy visszautasíthatatlan ajánlatot tettek, ezek mellett pedig olyan dolgokban is segítenek amik benne sincsenek a szerződésben. Rendkívül profin zajlik minden, egy szavam nem lehet.

Az Epic saját versenyei mellett a következő nagy próbatételed a Dreamhack jönköpingi tournamentje lesz, mire számítasz ettől a versenytől?

Szeretném itt is megköszönni a csapatomnak, mert az összes költséget ők állják és nélkülük nem jöhetne létre ez az út. Európa legjobb játékosai fognak eljönni, de lesznek NA top playerek is, mint például TSM Zexrow vagy TSM MackWood. Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok tanulni a verseny alatt, amit pedig elszeretnék érni, hogy leküzdve a stresszt, tudásom legjavát tudjam nyújtani, akkor szerintem az eredménnyel se lesz probléma. 


Vannak olyan játékosok a mezőnyben, akiktől jobban tartasz, mint a többiektől?

Tisztába vagyok a papír formával, de nem tartok senkitől. Végre ez egy olyan verseny lesz, ahol súlya van a halálodnak, ezáltal nem lesznek griefelések (Amikor szándékosan tönkreteszed valaki mérkőzését, mert neked már nem számít az eredmény. -a szerk.) és szükségtelen w playek. (Amikor csak úgy eszetlenül mész előre és megtámadod, akit látsz. -a szerk.)

A Fortnite 10. szezonja egyértelműen az eddigi legrosszabb volt kompetitív szempontból, mi kéne szerinted ahhoz, hogy a 11. jobb legyen?

Külön szedni végre a casual és a competitive játékosokat. A 10. Szezon messze a legjobb szezon lehetett volna, ha nincs robot és értelmetlen rift zone-ok, amik versenyeket tettek tönkre.

A verseny már jócskán a 11. szezonban lesz, az Epic Games pedig köztudottan szereti átírni a játék alaptörvényét két szezon között. Ebben az esetben hogyan lehet gyakorolni egy ilyen megmérettetésre?

A solo nagymértékben eltér a többi játékmódtól, nagy hangsúly van a mentális részen. Ezt lehet fejleszteni seasontől függetlenül, illetve ez a játék mindig is a minél gyorsabb alkalmazkodásról szólt, ez most sem lesz másként.

Meddig tartózkodsz majd az országban, lesz időd esetleg egy kis városnézésre is?

November 27-én indulunk Halász Norberttel, a csapat managerével. 28-án még ugyan nincs verseny, de már be lehet cuccolni a jobb felkészülés érdekében. December 1-én van a döntő és másodikán jön vissza a gépünk. Nagyon remélem, hogy a döntőt játszani fogom és így egy percem se lesz várost nézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!