Katasztrofális a Cloud9, labdába sem tudnak rúgni a többiekkel szemben

Katasztrofális a Cloud9, labdába sem tudnak rúgni a többiekkel szemben

Mintha nem erősítenék, sokkal inkább gyengítenék egymást a Cloud9 játékosai.

Rengeteg szurkolója van még a mai napig is a Cloud9 CS:GO csapatának, pedig sok örömöt nem okoztak mostanában az amerikaiak. 2018-as Major győzelmük óta egyre jobban szenved a csapat, aminek változásait már lassan nehéz fejben tartani.

2019 nyárának az elején úgy nézett ki, hogy végre összeállt egy olyan csapat, ami képes lehet szép eredményeket elérni. A régi felállásból megmaradt autimatic, aki szinte mindig a hátán cipelte a többieket, mellé csatlakozott koosta, daps, mixwell és TenZ. Sokan állítottak nagy elvárásokat a csapat elé, ám az eredmények ugyanúgy elmaradtak, mint a korábbi felállások esetében.
Negyedik helyen zártak a BLAST Pro Series Los Angeles során, hasonló módon alulmaradtak a 2019-es Arctic Invitational alatt, szenvedésük pedig azóta is tart, online és LAN-on is. A napokban szintén BLAST Pro versenyen játszott a csapat, ezúttal Koppenhágában, ahol utolsó helyen sikerült zárniuk, miután legjobb eredmények egy Na'Vi elleni döntetlen volt. 
A versenyt a FaZe nyerte, olofmeister számára pedig rekordot érő volt a győzelmük, ezzel szemben a Cloud9 játékosai, mintha ott sem lettek volna. Sokak meglepetésére szenvedett az Astralis és a Liquid, a Na'Vi-ról  tudjuk, hogy nem tökéletes még és ez nagyjából elmondható a FaZe-ről és a NiP-ről is.

a BLAST Pro Series Koppenhága játékosainak statisztikái (forrás: hltv.org)

A Cloud9 mégsem tudott belopni egy meccset sem, egyszerűen nem működik ez a csapat, nem tudnak együtt játszani. Aki látta a meccseket annak egyértelmű volt, hogy bár daps remek irányító, a többiek mintha nem értenék meg amit mond. Összeszedetlenül, hibát hibára halmozva játszanak a Cloud9 játékosai, mind csapatként, mind egyénileg.

A verseny öt legrosszabb játékosa az öt C9 versenyző volt, nem csak a többiekhez, de saját magukhoz képest is gyengék voltak. Azt a legrosszabb látni, hogy autimatic, aki a korábbi felállásokban is elképesztő formában volt, most alig talál fraget, szinte semmilyen hatással nincs játéka a mérkőzésekre. Pedig ha valakiben, akkor benne még sok évnyi karrier és számos győzelem rejtőzik még, pusztán csak olyan csapatban kellene játszania, ahol ezeket a rejtett dolgokat meg tudja találni.

Mit gondoltok, még mindig hitegessük magunkat azzal, hogy csak idő kell a Cloud9-nak vagy már-már keresztet vethetünk erre a felállásra is?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!