Perma bant kapott a FaZe Clan Fortnite játékosa, Jarvis

Perma bant kapott a FaZe Clan Fortnite játékosa, Jarvis

Fortnite - A történet azonban nem ennyire fekete és fehér, Jarvis egy alternatív dologra használta az aimbotot.

A FaZe Clan Fortnite játékosa, Jarvis szomorú hírre ébredhetett reggel, ugyanis az Epic Games kitiltotta a main felhasználóját. Az ok aimbot használat, amit ő valóban megtett, ám nem a main fiókján, hanem egy alteregó acc-on, és ott is sima Solo meccseket, valamint Playgroundot játszott vele. Az ügy akkor pattant ki, amikor Jarvis ebből videót készített a Youtube csatornájára. (A videó természetesen már nem elérhető.)

Elmondása szerint az egészet csak a nézői szórakoztatására csinálta, az Epic Games-et azonban ez nem hatotta meg. Jarvis végleges kitiltást kapott, így pedig jó eséllyel a Fortnite karrierje is ketté tört. Magyarázatképpen feltöltötte az alábbi videót, amiben elmondja, hogy mennyit jelent neki a Fortnite, a közösség, mennyire megváltozott az élete 2017 ősze óta, és hogy nem is tudja mit csinálna most, ha nem lenne a Fortnite.

Néhány profi játékos elkezdett egy kampányt Twitteren a #FreeJarvis hashtaggel, indoknak pedig XXiF-ot hozták fel, aki a világbajnokság selejtezőin bukott le teameléssel, az Epic Games pedig csak két hét eltiltással jutalmazta.

A válasz valahol ismét a két nézőpont között lehet, ugyanis amíg XXiF nem volt igazi véleményvezér, addig Jarvis-nak közel 2 millió Youtube feliratkozója van, minden videóját több százezrek nézik, plusz az aimbot valószínűleg súlyosabb bűnnek számít a teamelésnél az Epic szemében, még úgy is, hogy utóbbi kompetitív mérkőzésen történt.

Itt felvetődik a kérdés, hogy egy tartalomgyártó (különösen ekkora nézőszámú) meddig mehet el? Jól látható, hogy az Epic Games-nél nem számít, hogy milyen célból használ valaki cheatet, annak meg lesz a böjtje.

Nektek mi a véleményetek, Jarvis megérdemelten kapott perma bant, vagy az egész csak egy félreértés?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!