Maga alatt vágta ki a fát az ENCE? - A lehető legrosszabb döntés volt lecserélni Aleksibt

Maga alatt vágta ki a fát az ENCE? - A lehető legrosszabb döntés volt lecserélni Aleksibt

Nagyon nem működik jól a csapat suNnyval.

Biztosan emlékszik mindenki az ENCE menetelésére Katowicében, ahol 2019 első Majorén végül a második helyen zártak. Sokan egyszeri csodának, egy semmiből jött csapat tündöklésének könyvelték el, pedig nem erről volt szó.

Az ENCE nagy utat tett meg és már 2018 második felében is érdemes volt rájuk figyelni. Leginkább a StarSeries 6. szezonjának megnyerésével tűntek ki a tömegből, de közben számos kisebb versenyen is rendre eredményesek tudtak lenni. Persze a Majorre ért be igazán az akkori csapat, és ha megismételni nem is tudták a katowicei teljesítményüket, csak megnyerték a BLAST Pro Series madridi állomását, mellette pedig második helyen zártak az IEM Chicagon.
Derült égből villámcsapásként érkezett aztán a hír, hogy az ENCE játékost cserél a StarLadder Major után, kispadra teszi a rendkívül fragerős irányítóját, Aleksibt és leigazolja suNnyt, miközben az IGL szerepét allu veszi át. Sokan már ekkor fogtuk a fejünket, hiszen logika nem igazán volt a döntés mögött, később el is árulta a csapat, hogy nagyrészt személyes ellentétek miatt váltak meg Aleksibtől.
Ma már nyugodtan hívhatjuk ezt a cserét 2019 legrosszabbjának, hiszen bőven van már idő és gyakorlás a csapat mögött, bőven volt lehetősége kipihennie magát az ENCE játékosainak és bőven volt lehetőségük arra is, hogy felkészüljenek például az IEM Beijing versenyre.

A szomorú igazság viszont az, hogy a suNny - Aleksib csere óta gyakorlatilag pályát is alig tud nyerni az ENCE. A moszkvai BLAST Pro versenyt utolsó előttiként zárták, az ESL One: New York alatt az 5-6. helyet, míg a DH Masters Malmö során csak a 9-12. helyet tudták megcsípni. Kínában sem sokkal jobb a helyzetük, egyetlen győzelemmel az 5-6. helyen estek ki.

Érdemes megnézni egy ENCE meccset, tökéletes példája annak, ha egy csapat nem tud jól játszani közösen. Rosszak a flashek, rosszak a szögek, rosszul játsszák meg a crossfire helyzeteket, gyakorlatilag labdába sem rúgnak a finnek ellenfeleikkel szemben. Liazz brutális 1v3-at hozott a finnek ellen, gyönyörűen oldotta meg a vesztettnek tűnt helyzetet, amit nagyon bután játszott meg az ENCE, ismételten. 

SuNny azt nyilatkozta, hogy ők már a 2020-as szezonra készülnek, ami biztosan így is van, de azt azért nem hiszem, hogy azzal készülnének a jövő évre, hogy 2019 utolsó versenyin sorban leszerepelnek. Ti mit gondoltok, összeérhet még ez az ENCE vagy nagyon rossz döntés volt leigazolni suNnyt?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!