31%-kal több Fortnite-ot néztünk Twitchen októberben, de a Just Chatting így is majdnem utolérte

A Chapter 2 tényleg bombasiker lett, de a Just Chatting 2020-ra mindent megelőzhet.

Az mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Fortnite Chapter 2 szinte újjáélesztette a Fortnite-ot a kómájából. Az októberi Twitch adatok szerint mindez pedig nem csak a játékos számba, de a nézettségi adatokban is megmutatkozik. Még Ninja nélkül is 31%-ot növekedett a Fortnite nézettsége szeptemberről októberre és ezzel a második legtöbbet nézett játék lett rögtön a League of Legends után, ahol nem csak az év legnagyobb versenye folyik, de egy szülinapi streamet is tartottak, amit rengetegen néztek szerte a világon a játékbejelentések miatt.

A legnagyobb ugrást mégsem ez a két játék, hanem az Apex Legends tudhatja magáénak, ugyanis szeptemberről októberre közel megduplázódott a nézettség, összesen 81%-kal többen lestek rá a Battle Royale játékra. A meglepetések viszont még mindig nem érnek véget, hisz a Fortnite ellenfele nem egy játék volt a harmadik helyen, hanem a Just Chatting részleg. Hónapról hónapra folyamatosan nő a nézők száma, ha pedig minden így marad, akkor 2020-ra letaszíthatja a második helyről a Fortnite-ot, majd több hónapon keresztül vezetheti is a listát, ha a legnagyobb játékoknál éppen nincs fontosabb verseny vagy bejelentő stream.

A legtöbbet egyértelműen a WoW vesztette, a Classic hype ugyanis elvonult méghozzá a nézők 60%-val együtt. A jövő évben tehát könnyen lehet, hogy már nem a játékok háborújáról beszélünk Twitchen, hanem arról, hogy van-e olyan játék, ami megfoghatja a Just Chatting és az IRL részleg dominálását.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!