Visszatér a GODSENT – ezúttal nem egy teljes svéd felállással

Új otthonra talált az egykoron SMASH szervezetét erősítő ötös.

Körübelül két hónappal ezelőtt találkozhattunk azzal a hírrel, hogy a kRYSTAL által irányított európai mix, korábbi nevükön a NoChance új otthonra talált szert, ez volt a SMASH, melyet két méltán híres DJ alapított, akik nem mások, mint Dimitri Vegas és Like Mike. A történet azonban nem tartott sokáig, hiszen mostanra már a GODSENT-hez igazolt az ötös edzőjükkel, Devilwalk-kal kiegészülve.

GODSENT szervezete 2018 júniusában már ott is tartott, hogy teljesen bezárja kapuit. Bő egy évre rá viszont bejelentették, hogy az akkori The Final Tribute svéd ötös leigazolásával visszatérnek, ám az a projekt sem volt hosszú élettartamú. A most leigazolt csapatnak voltak kisebb-nagyobb sikereik, utóbbiba beletartozik az EU Minor-ra történő kijutás a StarLadder Major 2019 tornájára, ahol 5-6-ik helyezettként estek ki, így nem jutottak matricához, igaz, az akkori felállás picit más volt, hiszen a szerb Maden helyett a brit Thomas volt a csapat ötödik tagja.

Azóta már olyan csapatokat is maguk mögé utasítottak, mind a V4FSF idei versenyének második helyezettjét, a Virtus Pro-t, az orosz Spirit, továbbá a CR4ZY együttesét is, továbbá sikeresen kvalifikáltak a WePlay! Forge of Masters S2 versenyének LAN döntőjére, ahol már az új csapatnévvel fognak debütálni a mai nap folyamán.

A leigazolást követően a csapat edzője, Devilwalk nyilatkozott:

"Számomra a GODSENT-be kerülés a hazatérést is jelenti egyben, hiszen olyan érzés, mintha hazatértem volna. Nagyon várjuk a közös munkát egy ilyen profi szervezettel. Mostantól végre már csak arra kell koncentrálnunk, ami a munkánk, ami folyamatos javulást hozhat a csapat életében, továbbá a játékosoknak is egyénileg."

További érdekességeket osztott meg a csapat finn játékosa, zehN is, aki kifejtette, hogy a szervezet vezetői mindenkit le akart váltani rajta és csapattársán, a szlovák STYKO-n kívül:

"Egy három hónapos próbaidős szerződést írtunk alá a SMASH-sel, mivel a szervezetnek nem volt elég szponzora és támogatója, ezáltal pénzügyileg eléggé instabil volt a helyzet. Ennek ellenére a vezetők elkezdtek új játékosok után keresgélni mellém és STYKO mellé. Ekkor döntöttünk úgy, hogy mi együtt akarunk maradni, és azt mondtuk, köszönjük szépen, de mi közösen szeretnénk továbblépni."

Később az is kiderült a szlovák játékos Twitter-réről, hogy ezalatt a három hónap alatt egy árva vasat sem kaptak a szervezettől, bár ő is hozzátette, hogy nem voltak szponzorai a szervezetnek.

GODSENT tehát ismét él és virul, erről nyilatkozott a szervezet CS:GO csapatért felelős menedzsere és egykori játékosapronax is, aki azt is elárulta, továbbra is a fő szempont egy teljes svéd ötös leigazolása volt, a SMASH felszabadulását követően ezt a feltételüket elvetették.

"Úgy gondolom olyan érzést váltott ki belőlem az, hogy sikerült leigazolni ezt a csapatot, mintha nyertem volna a lottón. A saját elvárásom ezzel a csapattal szemben, hogy szeretnénk egy stabil TOP 20-as csapatot a következő fél évben, ami szerintem bőven teljesíthető és egy valószerű cél, tovább azt is szeretném, hogy legendás státuszt érjenek el a srácok valamely Major versenyen a közeljövőben."

Az új GODSENT felállás tehát az alábbi:

Mikail "Maikelele" Bill
Kevin "kRYSTAL" Amend
Jesse "zehN" Linjala
Martin "STYKO" Styk
Pavle "Maden" Bošković

Jonatan "Devilwalk" Lundberg (coach)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!